Συλλήψεις στη Βενεζουέλα για "απόπειρα πραξικοπήματος" (vid)

19:19 6/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Είκοσι άνδρες με επικεφαλής έναν συνταξιούχο στρατιωτικό επιχείρησε να καταλάβει μία στρατιωτική βάση στη Βαλένθια, στο κέντρο της χώρας.

Αυτό ανακοίνωσε το νούμερο δύο του καθεστώτος της Βενεζουέλας, Diosdado Cabello , μέσω του Twitter. Ο αξιωματούχος είπε ταυτόχρονα ότι η πρωινή «εξέγερση» εξουδετερώθηκε.

Σε σχετικό βίντεο ο Juan Caguaripano, επικεφαλής των 20 ανδρών, μίλαγε για εξέγερση εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο, «για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης».

#Venezuela: a army

unit from #Valencia (#Carabobo) has announced its defection from the regime. Stating its now in rebellion against #Maduro pic.twitter.com/PviOhpX7vN

— Thomas van Linge (@arabthomness) 6 Αυγούστου 2017

Ο Cabello χαρακτήρισε τους δράστες ως τρομοκράτες προσθέτοντας ότι αρκετοί από αυτούς είχαν συλληφθεί.

Μετά το περίεργο επεισόδιο, η κυβέρνηση ενεργοποίησε τα αμυντικά σχέδια και την ανάπτυξη των στρατευμάτων για να «εγγυηθεί» την εσωτερική ασφάλεια.

Αυτόπτης μάρτυρας στην Βαλένσια, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το Καράκας, είπε ότι άκουγε πυροβολισμούς στην διάρκεια της νύχτας.

Αργότερα, ο Καμπέλο ανέφερε ότι η κατάσταση στην Βαλένσια έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μάλιστα, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων ανέφερε στο Twitter ότι συνελήφθησαν επτά άτομα.

Τους τελευταίους μήνες διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Βενεζουέλα. Η αντιπολίτευση αντιδρά στην εκλογή -καταγγέλλοντας, μάλιστα, νοθεία- Συντακτικής Συνέλευσης. Μάλιστα, η πανίσχυρη Συντακτική Συνέλευση «ξήλωσε» την Γενική Εισαγγελέα, Λουίσα Ντίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα