Συγκοινωνιακό «έμφραγμα» με 24ωρες απεργίες σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ


Μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό της Αθήνας λόγω των 24ωρων απεργιών σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Ειδικότερα, τα μέσα σταθερής τροχιάς θα μείνουν ακινητοποιημένα την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, την Τετάρτη 1 Μαρτίου και την Παρασκευή 3 Μαρτίου, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στη

νομοθετική ρύθμιση με την οποία εκχωρείται στον ΟΑΣΑ η εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

«Μοναδικό αίτημα μας είναι να μην προχωρήσει, εδώ και τώρα, η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μειώνοντας τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντας την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες», αναφέρει το συντονιστικό των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ρύθμιση αποτελεί τον "δούρειο ίππο" για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών, ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑΣΥ».

«Όμως, αυτά τα "κρυφά" σχέδια δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική!», καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα