Στραπάτσο για την εικόνα της χώρας μας η απόφαση της ΔΟΕ


Ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Pere Miro, δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των έτσι κι αλλιώς προβληματικών εκλογών στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή, που ανέδειξε οριακά και με πολλά ερωτήματα ως Έλληνα «Αθάνατο» τον Σπύρο Καπράλο. Όλα ξεκινάνε από τη σφαγή που έγινε στην πλειονότητα των ομοσπονδιών για την εκλογή του εκπροσώπου τους στις εκλογές της ΕΟΕ. Ακολούθησαν πλείστες όσες δικαστικές

διαμάχες και εκδικάσεις ασφαλιστικών μέτρων με πρωταγωνιστές κάποιους που ήθελαν ή δεν ήθελαν να ψηφίσει ο τάδε ή ο δείνα ως εκπρόσωπος της κάθε ομοσπονδίας. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, ακολούθησαν φήμες για την έντονη υποστήριξη επιχειρηματιών (και) του ποδοσφαίρου προς καθέναν εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΕ, που έφθασαν έως τα δημοσιογραφικά γραφεία. Και πάλι το παζλ δεν είχε συμπληρωθεί. Κυκλοφόρησαν τότε πληροφορίες περί εξαγοράς ψήφων με τίμημα μέχρι και 100.000 ευρώ ανά ψήφο.

Εντύπωση προκαλεί ότι όλες αυτές οι πληροφορίες, φήμες αλλά και τα ίδια τα γεγονότα δεν στάθηκαν ικανά να προκαλέσουν την παρέμβαση εισαγγελέα. Ούτε όμως και την παρέμβαση της κυβέρνησης, που προτίμησε να σταθεί στην κουίντα, κινώντας παρασκηνιακά κάποια νήματα και παρακολουθώντας τις κινήσεις των διεκδικητών. Το θέμα έφθασε μέχρι το Μαξίμου και αποφασίστηκε να μην υποστηριχθεί ανοικτά ουδείς από τους δύο υποψηφίους. Ο κ. Καπράλος δεν ήταν αρεστός, αλλά ο κ. Κούβελος θα ισχυροποιούσε με την εκλογή του την οικογένεια Μητσοτάκη. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για το Μαξίμου, που δεν φρόντισε να έχει μια δική του ισχυρή επιλογή, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πρόσωπα ικανά να διεμβολίσουν τις δύο «παρατάξεις». Η απάθεια στην πολιτική ωστόσο… πληρώνεται.

Υπάρχει, όμως, και συνέχεια. Οι 27 εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των αντίστοιχων Ολυμπιακών Αθλημάτων έπρεπε να συγκεντρωθούν για να αρχίσουν οι εκλογές. Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Συγκεντρώθηκαν μόνο οι εκπρόσωποι της πλευράς Καπράλου. Ο Ισίδωρος Κούβελος, ως έτερος διεκδικητής, επικαλέστηκε πόνους στο στήθος και εισήχθη εκτάκτως στο Ωνάσειο, αποσύροντας τους δικούς του υποστηρικτές και όσους θέλησαν να κρατήσουν πιο ουδέτερη στάση. Ο Λάμπης Νικολάου (πρώην Αθάνατος), που είχε ορισθεί ως προεδρεύων της συνέλευσης των αντιπροσώπων από τη ΔΟΕ, δεν θέλησε να κάνει τις εκλογές με αυτές τις συνθήκες και αποφάσισε την αναβολή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα