Στο Ντουμπάι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου!


Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον πλανήτη σχεδιάζει να κατασκευάσει το Ντουμπάι δαπανώντας σχεδόν 36 δισ. δολάρια. Αυτό θα είναι το δεύτερο αεροδρόμιο του Εμιράτου και θα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του. Είναι πιθανό ότι το Εμιράτο θα βασιστεί σε χρηματοδότηση μέσω δανεισμού για ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του έργου.

Ο προϋπολογισμός του έργου περιγράφεται σε έγγραφα που απευθύνουν πρόσκληση προς τράπεζες

για την προσφορά χορήγησης δανείου ύψους 3 δισ. δολ. για το αρχικό τμήμα της επένδυσης που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 12ετίας στο Dubai World Central και τις υπάρχουσες υποδομές που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό, όπως είναι το Διεθνές Αεροδρόμιο Al Maktoum.



Οικονομική σύμβουλος για το δάνειο είναι η HSBC Holdings.

Το δάνειο συγκεντρώνεται από μια εταιρεία ειδικού σκοπού και θα πρέπει να καταβληθεί από το υπουργείο Οικονομικών του Ντουμπάι. Θα βασίζεται σε μια φόρμουλα που θα συνδέεται με τον αριθμό των επιβατών στα δύο αεροδρόμια της χώρας.

Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να συγκεντρώσει μελλοντική χρηματοδότηση για το έργο, συμπεριλαμβανομένου και δανεισμού, σύμφωνα με πηγές..



Το συνολικό κόστος γι' αυτό που όταν ολοκληρωθεί θα είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο παγκοσμίως ανέρχεται σε 32 δισ. δολάρια (χωρίς τα 3 δισ. που αναζητούνται από τράπεζες).

Η δυναμικότητά του αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. επιβάτες και τα 16 εκατ. τόνους φορτίο τον χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα