Στάθης Ταυλαρίδης: Ένας "άρρωστος" Παναθηναϊκός που απειλεί την ίδια του την καψούρα


Ο Στάθης Ταυλαρίδης δεν έκρυψε ποτέ στη ζωή του ότι είναι Παναθηναϊκός. Ακόμα κι όταν αγωνιζόταν σε άλλους ελληνικούς συλλόγους, όλοι - από τους συμπαίκτες του μέχρι τους προέδρους των ομάδων - γνώριζαν την... καψούρα που είχε από παιδί μικρό για το "τριφύλλι".

Η μοίρα, όμως, παίζει περίεργα παιχνίδια. Κι αφού έστειλε τον Ταυλαρίδη στα... χασομέρια της καριέρας του να αγωνιστεί στην αγαπημένη του ομάδα (κλεισμένα 35 ήταν όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό),

πλέον τον στέλνει και στα δικαστήρια και μάλιστα με τρομερούς κινδύνους για τους "πράσινους". Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό από έναν "άρρωστο" οπαδό του: τον Στάθη Ταυλαρίδη.

Τις τελευταίες μέρες ο Ταυλαρίδης έχει μετατραπεί σε... talk of the town για την "κοινωνία Παναθηναϊκός: από τον κόσμο μέχρι τη διοίκηση και από τους δημοσιογράφους μέχρι τα στελέχη οικονομικών της ΠΑΕ, όλοι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο Στάθης, αν και Έλληνας και οπαδός της ομάδας, τραβάει το σκοινί στα άκρα, την ώρα που ξένοι παίκτες, όπως ο Βέμερ, ο Εσιέν και ο Σισέ, εμφανίζονται πιο διαλλακτικοί.

Το ότι κάποιος είναι φίλαθλος μιας ομάδας δεν σημαίνει πως η ομάδα είναι υπεράνω όλων. Τα συμβόλαια υπογράφονται για να τηρούνται, το ίδιο και οι διακανονισμοί. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός οφείλει χρήματα στον Ταυλαρίδη κι εκείνος - τι πιο φυσιολογικό - προσπαθεί να τα διασφαλίσει. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.

Η άλλη λέει πως ένας ποδοσφαιριστής με καριέρα που εκτός από φήμη του απέφερε και αρκετές χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό του, θα μπορούσε να κάνει υπομονή και να "βάλει πλάτη", βλέποντας ότι ο σύλλογος είναι στα όρια του οικονομικού κραχ και του αφανισμού. "Δεν κάνω πίσω. Θα το πάω μέχρι τέλους", ήταν η απάντηση του Ταυλαρίδη στην προ δύο ημερών συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ξεκάθαρος. Κάθετος. Κυνικός.

Γιατί ο Ταυλαρίδης έχει τη συγκεκριμένη συμπεριφορά (σωστή ή λάθος είναι στην κρίση του καθενός) απέναντι στον Παναθηναϊκό; Κάποιοι λένε πως δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από το τριφύλλι και προσπαθεί να τους... εκδικηθεί. "Αν θέλαμε εκδίκηση θα είχαμε τραβήξει το σκοινί πολύ νωρίτερα", απαντά ο δικηγόρος του.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Ταυλαρίδης απλώς βαρέθηκε να κάνει το... κορόιδο. "Ο Παναθηναϊκός μας έκανε ζητιάνους. Ο Στάθης ήθελε πολλές φορές να βοηθήσει και βοήθησε, όμως ο Παναθηναϊκός δεν βοηθάει τον εαυτό του. Πάντα στο παρά πέντε μας λέει κάντε υπομονή. Δεν έχουμε άλλη υπομονή", θα πει ξανά ο δικηγόρος του παίκτη, Πάρης Ατλαμαζόγλου.

Κάποιοι άλλοι βλέπουν τον Γιάννη Αλαφούζο ως υπεύθυνο για τη συμπεριφορά του Ταυλαρίδη. Εκείνος ήταν που με δική του απόφαση είχε βάλει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να προπονείται μόνος του για έξι μήνες, όταν ο "Ταύλα" δεν έλυνε το συμβόλαιό του με τους όρους του Παναθηναϊκού. Και τώρα, ελέω Αλαφούζου, ο ίδιος ο σύλλογος πληρώνει τα... σπασμένα. Αλήθεια, είναι δίκαιο αυτό;

Ο Στάθης Ταυλαρίδης έχει δίκιο να διεκδικεί τα χρήματά του. Έχει δίκιο να τρέχει στα δικαστήρια γι' αυτά. Να λέει πως οφείλει απέναντι στους γονείς του και στα παιδιά του να είναι τίμιος και να είναι και οι άλλοι τίμιοι απέναντί του. Το κάνει, όμως, με τον σωστό τρόπο; Ετούτη η ερώτηση σηκώνει τη μεγαλύτερη συζήτηση γύρω από το θέμα. Και απάντηση δύσκολα μπορεί να δοθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα