''Σηκώνει'', πάλι, το θέμα των Θρησκευτικών ο Αρχιεπίσκοπος

15:46 8/3/2017 - Πηγή: Pagenews

Επανέρχεται ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερόνυμος στο γνωστό θέμα που είχε λάβει χώρα προ καιρού, με σημείο τριβής το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχολείο.
Συγκεκριμένα, μιλώντας ενώπιον της Ιεραρχίας ανέφερε τους διαλόγους που είχε λίγο πριν τον τελευταίο ανασχηματισμό με τον πρωθυπουργό, όπου μετείχαν ο ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμένος, κλιμάκιο μητροπολιτών από πόλεις της Ελλάδας

και σύμβουλοι της Αρχιεπισκοπής, όπως επίσης και η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος, κυρία Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως ανέφερε, λοιπόν, ο Μακαριώτατος, ο πρωθυπουργός είχε πει, τότε, ότι οι συζητήσεις Πολιτείας και Εκκλησίας για τον εμπλουτισμό των βιβλίων των Θρησκευτικών θα αρχίσει από το μηδέν, και μέχρι να καταλήξει ο διάλογος, θα χρησιμοποιείται το ισχύον βιβλίο. Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή του κ.κ. Ιερώνυμου, κατά την οποία στο πέρας της συνάντησης, πήρε απόμερα τον κ. Τσίπρα και του εξέφρασε τον φόβο, μήπως ό,τι συμφωνήσανε, εκεί, από την επόμενη μέρα κιόλας, δεν θα ίσχυε. Για να λάβει την κατηγορηματική απάντηση του πρωθυπουργού, "ή έχουμε λόγο και τον τηρούμε, ή δεν αξίζει η συζήτηση που κάνουμε''.

Αναφερόμενος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ακολούθως με την κυβερνητική εκπρόσωπο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «Εδόθη η διαβεβαίωση ότι για το μάθημα των Θρησκευτικών ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός».

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ανώτατος ιεράρχης, μίλησε με επαινετικά λόγια για τον νυν υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λέγοντας ότι χαρακτηρίζεται από σύνεση, ενώ πρόσθεσε ότι «συνετέλεσε τα μέγιστα στην πρόοδο της συνεργασίας για το μάθημα των θρησκευτικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα