"Σεπτέμβριος όπως... Πολιτισμός" στο Δήμο Παύλου Μελά


Ξεκινά το φετινό καλλιτεχνικό ταξίδι που σχεδίασε και παρουσιάζει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, από το Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Σεπτέμβριος όπως... Πολιτισμός, με τη μουσική ομάδα ΑΡΓΑΤΕΙΑ και το πολυφωνικό σχήμα STRINGLESS σε μουσικές της Μαύρης Θάλασσας, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30. Η είσοδος θα είναι ελέυθερη για το κοινό.

Σεπτέμβριος όπως ... Πολιτισμός, σημαίνει,

όπως αναφέρει ο Δήμος Παύλου Μελά, διάχυση του πολιτισμού που απλώνεται στις πλατείες, στις γειτονιές, στα θέατρα, στους ανοιχτούς χώρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, με έμφαση σε όλα τα είδη μουσικής, το χορό, το θέατρο, το θέατρο σκιών, την αφήγηση παραμυθιών και με είσοδο ελεύθερη για όλες τις ημέρες χωρίς κανένα αντίτιμο. Σημαλινει επίσης καλλιτέχνες και Δημιουργοί που θα εκφραστούν, θα επικοινωνήσουν το έργο τους και θα θα ψυχαγωγήσουν.

Ο Σεπτέμβριος όπως... Πολιτισμός περιλαμβάνει αφιερώματα στους Μάνο Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο, Σταύρο Κουγιουμτζή, στους σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και στον αδικοχαμένο γνωστό τραγουδιστή του Ποντιακού Ελληνισμού Θόδωρο Παυλίδη.

ΑΡΓΑΤΕΙΑ: Μουσικές και τραγούδια του Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας..

Η Αργατεία είναι μια μουσική ομάδα της Θεσσαλονίκης που με αφετηρία και έμπνευση την ιστορική μουσική δημιουργία των ελληνικών κοινοτήτων του Ευξείνου Πόντου και των λαών της Μαύρης θάλασσας αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες με μουσικούς, από διάφορες χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

STRINGLESS

Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα.

Η πολυφωνία είναι το ζητούμενο, σε τραγούδια που είναι ήδη έτσι δοσμένα, αλλά και σε απρόβλεπτα κομμάτια, έτσι ενορχηστρωμένα, ώστε να είναι ''κομμένα και ραμμένα'' στα μέτρα των στριγγλών!

Keywords
Τυχαία Θέματα