Σχολείο απαγορεύει σε μαθητές να σηκώσουν το χέρι για να πουν μάθημα


Η Εκκλησιαστική Ακαδημία Σάμγουορθ στο Νοτινχαμσάιρ στη Βρετανία ειδοποίησε όλους τους γονείς των μαθητών πως καταργείται η «πανάρχαια» πρακτική του να σηκώνουν οι μαθητές το χέρι τους όταν θέλουν να πουν μάθημα, διότι δεν αποτελεί «πρόκληση και δεν υποστηρίζει την εκμάθηση όλων».

Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει επικριθεί από μερικούς γονείς αλλά και από την Εθνική Ένωση Δασκάλων (NUT), οι οποίοι υποστηρίζουν πως αυτό αποτελεί «έλλειψη σεβασμού» προς το προσωπικό του σχολείου.

Στην επιστολή του ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει: «Έχουμε πάρει την απόφαση στην ακαδημία να σας απαλλάξουμε

από την πανάρχαια πρακτική «να σηκώνετε τα χέρια επάνω για να απαντήσετε σε μια ερώτηση».

«Θεωρούμε ότι η διδασκαλία αμφισβητείται και δεν υποστηρίζει την εκμάθηση όλων. Θα χρησιμοποιήσουμε άλλες τεχνικές για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε μαθητής εξελίσσεται στην τάξη μέσα από τις ερωτήσεις μας και ότι κάθε μαθητής έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει και να συμμετέχει».

Ωστόσο, η Jane Crich, από την Εθνική Ένωση Δασκάλων δήλωσε: «Κάθε επαγγελματίας δάσκαλος πρέπει να είναι αξιόπιστος για να διδάξει ένα συγκεκριμένο θέμα με ένα συγκεκριμένο στυλ ανάλογα με το μάθημα που διδάσκουν.

Δεν ξέρω αν υπήρχε μια συζήτηση πριν ληφθεί η απόφαση, αλλά αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους δασκάλους του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν αναφερθεί σε νέες εκπαιδευτικές τεχνικές, αλλά η απαγόρευση της τεχνικής αυτής από την τάξη είναι παράξενη», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα