(upd) Σαρώνει ο τυφώνας Χάρβεϊ στις ΗΠΑ – Ένας νεκρός (pics &vid)


Στο έλεος του τυφώνα Χάρβεϊ βρίσκεται το Τέξας, με τους ανέμους να πνέουν με ταχύτητα 209 χιλιομέτρων την ώρα. Από το τρομερό φαινόμενο που πλήττει την περιοχή ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ανέφεραν ότι περίπου 250.000 πελάτες τους (σε σύνολο 1 εκατομμυρίου) έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Prayers needed in Rockport, we took quite a blow #Harvey pic.twitter.com/F7nm1ElXQU

Catfish Cooley (@zachrogers03) 26 Αυγούστου 2017

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχει πληγεί ιδιαίτερα η παραθαλάσσια πόλη Ρόκπορτ που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από το Κόρπους Κρίστι. Πολλά σπίτια κατέρρευσαν και άλλα κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι και γεμάτοι με συντρίμμια.

"Ήταν τρομερό. Ένιωθα όλο το σπίτι να κινείται" είπε στο πρακτορείο Reuters ο Τζόελ Βαλντέζ, ένας 57χρονος κάτοικος της περιοχής που είδε τη στέγη της λυόμενης κατοικίας του να χάνεται γύρω στις 4 το πρωί. Ο Βαλντέζ είπε ότι αποφάσισε να μείνει στην περιοχή, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών, για να φροντίσει τα ζώα του. "Είχα αυτά τα γαϊδουράκια μινιατούρες και δεν ξέρω πού βρίσκονται" συνέχισε, καθισμένος μέσα στο τζιπ του που δεν είχε πλέον παράθυρα: έσπασαν από την καταιγίδα.

Dawn in Rockport, #Texas. Landscape is smashed, stripped, and scrubbed in #Hurricane #HARVEY's wake. A monstrous cyclone. pic.twitter.com/8tX6gwxC7O

Josh Morgerman (@iCyclone) 26 Αυγούστου 2017

Άλλος ένας κάτοικος, ο 56χρονος Φρανκ Κουκ, αψήφησε την προειδοποίηση των αρχών. "Αν σου έμεινε κάτι από το σπίτι σου, είσαι τυχερός", σχολίασε ενώ εξέταζε τις ζημιές που είχε υποστεί το αυτοκίνητό του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πριν φτάσει ο Χάρβεϊ, ο δήμαρχος του Ρόκπορτ είχε πει στους κατοίκους που αρνούνταν να φύγουν να γράψουν το όνομά τους στα χέρια τους ώστε να μπορούν να τους αναγνωρίσουν, αν σκοτωθούν ή τραυματιστούν.

Ένα λύκειο, ένα ξενοδοχείο, ένα γηροκομείο και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και με εκπροσώπους των υπηρεσιών διάσωσης. Ορισμένα από αυτά τα κτίρια χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια.

Στην παραλιακή πόλη Πορτ Λαβάκα, λίγο βορειότερα, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και ορισμένοι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει. "Έχουμε τόσες καταστροφές από τα πεσμένα δέντρα και τα συντρίμμια που το κόστος για την αποκατάσταση θα είναι τεράστιο" σχολίασε ο δήμαρχος Τζακ Γουίτλοου αφού επιθεώρησε την πόλη του, λίγο νωρίτερα.

out in search of food and instead we found broadway almost completely flooded out. Gas station sign tells it all #Khou11 #Harvey pic.twitter.com/Y1PokiLdCP

Josh Chapin (@JoshChapinKHOU) 26 Αυγούστου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα