Ρώμη: Το πιο άσχημο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ευρώπης (pic &vid)


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την κεντρική Piazza Venezi στη Ρώμη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις καθώς είναι... μαραμένο και «φτωχό».

Με ύψος 21 μέτρων το δέντρο με τα 600 στολίδια και τρία χιλιόμετρα φωτάκια, στήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Στο μεταξύ, όμως, του έπεσαν οι βελόνες, γεγονός που εξόργισε τους κατοίκους της ιταλικής πρωτεύουσας.

«Είναι ντροπή. Πονάω και μόνο που το βλέπω», είπε ένας ντόπιος. «Το δέντρο της Ρώμης ξεράθηκε με την άφιξή του. Θυμίζει την κατάσταση της πρωτεύουσας.

Πότε γίνεται η κηδεία του;», σχολίασε ένας άλλος στο Twitter.

Προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι το δέντρο, που κόστισε 48.000 ευρώ, απογυμνώθηκε επειδή δεν είχε καλυφθεί επαρκώς κατά τη μεταφορά του από τους Δολομίτες της βόρειας Ιταλίας. Ορισμένοι το παρομοιάζουν μάλιστα μ’ ένα “spelacchio”, δηλαδή βουρτσάκι τουαλέτας. Και στρέφουν τα πυρά τους στη δήμαρχο Βιρτζινία Ράτζι, σημαίνον στέλεχος του Κινήματος 5 Αστέρια, η οποία κατηγορείται για την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζεται τα τελευταία χρόνια η Ρώμη με τους σωρούς σκουπιδιών, τα παρατημένα πάρκα και τους γεμάτους τρύπες δρόμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα