Ρεάλ Σοσιεδάδ: Το "Ανοέτα" οδηγός για το... ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ (pics)


Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να κάνει το ΟΑΚΑ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα θυμίζει έδρα και η Ρεάλ Σοσιεδάδ του... δείχνει τον δρόμο, με τις κινήσεις που κάνει στο δικό της γήπεδο, το "Ανοέτα".

Τι ακριβώς έκαναν οι Βάσκοι; Τοποθέτησαν έξτρα κερκίδα (πτυσσόμενη) πίσω από την εστία. Τα έργα ανακατασκευής στο «Ανοέτα» συνεχίζονται στο νότιο τμήμα της κερκίδας με αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να χάνει 6.000 θεατές σε κάθε παιχνίδι της και βρήκε λύση

ώστε 400 από αυτούς να μην χάσουν τη θέση τους και να βρεθούν πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο.



Η έξτρα κερκίδα που έχει τοποθετηθεί πίσω από τη μια εστία αποτελεί μια καινοτομία για τα ακόλουθα ευρωπαϊκά και παιχνίδια πρωταθλήματος της Σοσιεδάδ και μπορούν να... αντιγράψουν και άλλες ομάδες. Και φυσικά, η τοποθέτησή της έγινε με την πλήρη έγκριση της ΟΥΕΦΑ, η οποία, βέβαια, επέβαλε αυστηρά μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία της.



Η καινοτομία της Σοσιεδάδ θα συνεχιστεί στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν αποκλείεται να επαναληφθεί στο Europa League και στο Copa Del Rey. Αυτή η μέθοδος δεν είχε αρχικά προβλεφθεί στη μεταρρύθμιση του γηπέδου, και αν λειτουργήσει θετικά κατά τη διάρκεια των δύο αγώνων (Ρόζενμποργκ και Ρεάλ), ο σύλλογος θα μπορούσε να αποφασίσει να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.



Πάντως, για να βρεθεί κάποιος στις πτυσσόμενες κερκίδες μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο πριν την έναρξη του αγώνα και στο ημίχρονο. Επίσης, αν θέλει κάποιος να φύγει από το γήπεδο μπορεί να το κάνει είτε στο ημίχρονο, είτε στη λήξη του αγώνα.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο που ετοίμασε η Ρεάλ και δείχνει πως αλλάζει το γήπεδο της και τομετατρέπει σε καθαρά ποδοσφαιρικό στάδιο:

Keywords
Τυχαία Θέματα