Πυρκαγιά στην Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες (vid)


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν 62 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα 23 ατόμων στην πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα το patrastimes.gr το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τα Ζησιμαίικα.

Η φωτιά απειλούσε τέσσερις κοινότητες και ένα μοναστήρι, ωστόσο, αργά το βράδυ, η αλλαγή της φοράς του ανέμου έσωσε τα πρώτα σπίτια της κοινότητας Αρλα από τη φωτιά και προς στιγμήν έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος για το χωριό.

Ωστόσο γύρω στις 22:00 ξέσπασε νέο μέτωπο με την πυρκαγιά

να κατευθύνεται στα Ζησιμέικα και στο Τζάιλο. Στο σημείο κατευθύνθηκαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της με αντιπυρικές ζώνες.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα» δήλωσε στο tempo24, o περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. «Κινδυνεύουν ακόμη σπίτια και ιδιοκτησίες» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Εκκενώθηκε η Άρλα

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Άρλας μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ οι ηλικιωμένοι κάτοικοι της Άρλας μεταφέρθηκαν στα Ζησιμαίικα με λεωφορείο, ενώ ένα άτομο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο.

Η φωτιά έφτασε τα πρώτα σπίτια του χωριού, κοντά στο νεκροταφείο της Αρλας ενώ την ίδια ώρα ξεσπούσε νέο μέτωπο στο Πετροχώρι.

Διαβάστε επίσης: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνεται χωριό, κινδυνεύουν σπίτια (pics & vids)

Keywords
Τυχαία Θέματα