Πυρά Βρούτση κατά της κυβέρνησης: Στερεί από χιλιάδες δικαιούχους την επικουρική τους σύνταξη


Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, για την απόφαση της για τις επικουρικές συντάξεις, επιρρίπτοντας την αποκλειστική ευθύνη στην πολιτική της.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του: «Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας.

Μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων

και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δις ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης.

νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας μάλιστα και τα λεφτά πίσω.

Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο.

Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας.

Η διάλυση και η σύγχυση που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη Κυβέρνηση.

Το κρυφό κόστος της μη έκδοσης των επικουρικών συντάξεων ανέρχεται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό των 300.000.000 ευρώ της μη απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, με αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015, εκτινάσσοντας πλέον τα ελλείμματα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχει γίνει κατανοητή από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλη τη λειτουργία του Κράτους. Όπως και ο “περιβόητος“ νόμος Κατρούγκαλου, που πλέον έχει ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

Keywords
Τυχαία Θέματα