"Πυρά" Σουλτς για Σόιμπλε: Αυτός ευθύνεται για τη φτώχεια στην Ελλάδα


Νέα ευθεία επίθεση κατά του Σόιμπλε από τον υποψήφιο σοσιαλδημοκράτη για την Καγκελαρία της Γερμανίας Μάρτιν Σούλτς.

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου ο Σούλτς σημείωσε ότι «ο Σόιμπλε ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την επιβολή της 13ης περικοπής συντάξεων».

Επισήμανε παράλληλα ότι «ενώ χιλιάδες οικογένειες βυθίζονται ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια, ο Σόιμπλε

καταγράφει ταυτόχρονα χοντρά κέρδη από τους τόκους» τους οποίους πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια της βοήθειας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάρτιν Σουλτς καταφέρεται εναντίον του Σόιμπλε. Πριν από λίγο καιρό ο επικεφαλής του SPD και υποψήφιος καγκελάριος σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern που θα δημοσιευθεί αύριο, έκανε μια αιχμηρή δήλωση κατά της Μέρκελ και του Σόιμπλε με αναφορές και στον Χέλμουτ Κολ.

Συγκεκριμένα, ο Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε ότι «ο Χέλμουτ Κολ δεν ονειρευόταν μια γερμανική Ευρώπη, αλλά μια ευρωπαϊκή Γερμανία και εγώ αυτή την παράδοση θέλω να συνεχίσω».

Αναφερόμενος δε, στην πολιτική διασώσεων που ακολουθούν η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών, υπογράμμισε πως «ο Κολ δεν θα έκανε ποτέ υποδείξεις σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη είχε επισημάνει πως "όποιος στρέφει την Ευρώπη και τη Γερμανία την μια κατά της άλλης διαπράττει αμάρτημα ως προς το μέλλον της χώρας μας. Δεν είναι συνετό να έρχεται προς συζήτηση συνεχώς το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Πρέπει να αντιταχθούμε αποφασιστικά κατά εκείνων οι οποίοι διχάζουν την Ευρώπη. Γι’ αυτό και η πρόσφατη φλυαρία για το Grexit είνα επικίνδυνη.

Σε αυτούς τους καιρούς της παγκόσμιας ανησυχίας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμείνει η Ευρώπη ενωμένη. Μια λειτουργούσα Ευρώπη στην οποία οι μικροί και οι μεγάλοι συζητούν ως ίσος προς ίσον είναι επίσης η καλύτερη προστασία για τις θέσεις εργασίας στη Γερμανία".

Keywords
Τυχαία Θέματα