Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Με ιατρική ρόμπα στο χειρουργείο (vid)


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Royal Marsden στο Τσέλσι, όχι μόνο για να μιλήσει με κάποιους ασθενείς, αλλά και για να παρακολουθήσει από κοντά δύο πρωτοποριακές επεμβάσεις ρομποτικής χειρουργικής.

Η επίσκεψη στο παραπάνω νοσοκομείο, που διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρομποτικής χειρουργικής για ασθενείς με καρκίνο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε συμβολική σημασία για τον Δούκα του Κέιμπριτζ, αφού η μητέρα του, η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, το είχε επισκεφθεί στην

πρώτη της «σόλο» εμφάνιση ως μέλος της βασιλικής οικογένειας το 1982.

Πρόεδρος του νοσηλευτικού ιδρύματος από το 1989 μέχρι τον θάνατό της το 1997, η αγαπημένη «πριγκίπισσα του λαού» είχε, επίσης, παρακολουθήσει μια χειρουργική επέμβαση στο ίδιο νοσοκομείο. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, πρόεδρος του Royal Marsden hospital από το 2007, δεν δίστασε να φορέσει την χειρουργική ρόμπα και την ιατρική μάσκα προκειμένου να σταθεί στο πλευρό του επικεφαλής καθηγητού Βιν Παλέρι και να παρακολουθήσει δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Στην πρώτη αφαιρέθηκε όγκος από τη γλώσσα 67χρονης γυναίκας από το Ντέβον ενώ η δεύτερη επέμβαση έγινε σε 63χρονο άνδρα με καρκίνο στον οισοφάγο.

Το Royal Marsden θεωρείται το μεγαλύτερο κέντρο για την θεραπεία του καρκίνου στην Ευρώπη και δέχεται περισσότερους από 50.000 ασθενείς ετησίως, είτε μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), είτε ως ιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα