Πήγε στη Βουλή το ζήτημα... Novartis ο Λοβέρδος


Στη Βουλή πήγε το "καυτό" ζήτημα της Novartis με τις τιμολογήσεις φαρμάκων ο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή.

Ο κ. Λοβέρδος

επικαλείται τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις οποίες «μία από τις εταιρείες -όχι πιθανά η μοναδική- για την οποία ερευνάται ότι υπήρξε κινητήριος δύναμη σ' αυτήν την διαδικασία, ήταν, λοιπόν, η NOVARTIS. Ήδη, παίρνουν τον δρόμο για τον εισαγγελέα διάφορα σοβαρά στοιχεία για τα δελτία τιμών φαρμάκων του 2012, 2013, 2014, εκεί όπου οι διατάξεις που προστέθηκαν στις υπουργικές αποφάσεις οδήγησαν σε αύξηση της τιμής συγκεκριμένων φαρμάκων -και της NOVARTIS και άλλων- παρά την αντίθετη εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής του ΕΟΦ».

«Το πρώτο τετράμηνο του 2012 ήμουν εγώ υπουργός», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος και υπογραμμίζει ότι τιμολόγησε μία φορά, «με καταφανέστατη και ανεξαίρετη μείωση όλων των τιμών και με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση εκατοντάδων εκατομμυρίων (όπως ακριβώς είχε συμβεί και το 2011 με τις τρεις τιμολογήσεις που είχα υπογράψει)». Σημειώνει, ταυτόχρονα, ότι και η τιμολόγηση που υπέγραψε (όπως ακριβώς και οι προηγούμενες τρεις) ήταν με ομόφωνη και σύμφωνη γνώμη, τόσο του ΕΟΦ, όσο και της αρμόδιας Επιτροπής.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι ο πρωθυπουργός σήμερα, αν και απάντησε σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, απέφυγε σκόπιμα να δώσει απάντηση στα ανωτέρω θέματα που έχει θίξει και τον καλεί να απαντήσει «πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει επιχειρήματα προσβλητικά και συκοφαντικά, ενώ η αλήθεια προκύπτει από αναρτημένα από τότε και διαρκώς στο διαδίκτυο, δηλαδή διαφανή και ευρέως γνωστά εντός και εκτός Ελλάδας» και αν προτίθεται με δηλώσεις ή κάποια άλλη ενέργειά του να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα