Πέθανε ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ


Την τελευταία του πνοή άφησε ο δισεκατομμυριούχος πατριάρχης της οικογένειας Ροκφέλερ, με την είδηση του θανάτου να γίνεται γνωστή μέσω ανακοίνωσης του Rockefeller Foundation.

Το ίδρυμα αναφέρει πως ο 101 ετών Ντέιβιντ Ροκφέλερ έφυγε στον ύπνο του σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

Στην ανακοίνωση περιγράφεται ως “μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές στον χώρο της φιλανθρωπίας και των οικονομικών, με πολλούς να τον αναγνωρίζουν ως τον τελευταίο των μεγάλων της αμερικανικής

οικονομίας”.

Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ έχει χαρακτηριστεί ως ο τραπεζίτης των τραπεζιτών με το φιλανθρωπικό του έργο να είναι τεράστιο. Σημειώνεται πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ο David Ροκφέλερ έχει προχωρήσει σε δωρεές που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει ιδρύσει πέρα από το Ίδρυμα Ροκφέλερ και το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ ενώ έχει υπάρξει μεγάλος χορηγός και του Πανεπιστημίου του University και του ομώνυμου Μουσείου Τέχνης.

Ήταν το νεότερο από τα 6 παιδιά της οικογένειας Ροκφέλερ. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Harvard το 1936 και ήταν κάτοχος διδακτορικού τίτλου στα οικονομικά το 1940. Ο David Rockefeller ανέλαβε χρέη Προέδρου της Chase Manhattan το 1961 και οχτώ χρόνια αργότερα έγινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Παραιτήθηκε από τη θέση του στην εταιρεία το 1981 μετά από 35 χρόνια καριέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα