Περισσότεροι από 25.000 Αυστραλοί εγκαταλείπουν τα σπίτια τους λόγω του Κυκλώνα


Να απομακρυνθούν άμεσα από τα σπίτια τους κάλεσε τους πολίτες ο αρχηγός της αστυνομίας του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ώστε να προσταυτεούν από τον κυκλώνα Ντέμπι που πλησιάζει.

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι έχουν ειδοποιηθεί και σιγά σιγά εγκαταλείπουν τα σπίτια τους., καθώς ο Κυκλώνας αναμένεται να καταγράψει ταχύτητες που θα φτάσουν και τα 230χλμ./ώρα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε τον κυκλώνα στο επίπεδο «3» του βαθμού επικινδυνότητας, γεγονός που σημαίνει

ότι η έντασή του αναμένεται να είναι πολύ ισχυρή.

"Οι υπηρεσίας άμεσης ανάγκης μας είναι οι καλύτερες στον κόσμο στον τομέα της αντιμετώπισης και ανταπόκρισης σε φυσικές καταστροφές. Παρακαλώ ακολουθήστε τις οδηγίες τους. Όσοι κάτοικοι λάβατε επίσημη ενημέρωση για να εγκαταλείψετε τα σπίτια σας, πρέπει να φύγετε άμεσα", δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Ο Κυκλώνας Ντέμπι αναμένεται ότι θα διασχίσει την ακτή ενώ θα ανέβει έναν ακόμα βαθμό στην ειδική κλίμακα μέτρησης της έντασης την Τρίτη το πρωί, φτάνοντας στο 4. Προς το παρόν, οι αρχές υπολογίζουν ότι ο τροπικός κυκλώνας θα «χτυπήσει» μεταξύ 7 και 8 το πρωί αλλά δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά την ακριβή τοποθεσία.

Το εύρος του καταστροφικού κυκλώνα ενδέχεται να αγγίξει ακόμα και τα 100 χλμ λένε οι ειδικοί, ενώ επιμένουν ότι οι άνεμοι στο Τάουνσβιλ θα είναι χειρότεροι ακόμα και από εκείνους πριν 6 χρόνια, που «χτύπησαν» το βόρειο Κουίνσλαντ και είχαν κατηγοριοποιηθεί στο βαθμό 6 της ειδικής κλίμακας.

Παράλληλα με τους καταστροφικούς ανέμους, ο κυκλώνας Ντέμπι αναμένεται να προκαλέσει και πολλές καταιγίδες, ενώ ενδέχεται να προκληθούν και σοβαρές πλημμύρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα