Παρουσίαση του νέου Ford Fiesta


​Η αποκάληψη του νέου Fiesta πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Ford με 2.000 δημοσιογράφους και ντίλερς, από τον πρόεδρο και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας.

Το νέο Fiesta παρουσιάστηκε σε 4 διαφορετικές εκδόσεις: την Titanium, την πολυτελή Vignale, τη σπορτίβ ST-Line και τη νέα crossover έκδοση Active (από δεξιά προς τα αριστερά στη φωτογραφία).

H

Ford λέει ότι θέλει να προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες εξατομίκευσης, και παράλληλα να αναβαθμίσει περαιτέρω τη δυναμική συμπεριφορά του σουπερμίνι της,

Η νέα γενιά του ευρωπαϊκού μπεστ-σέλερ δεν είναι ριζοσπαστικό σχεδιαστικά, αποτελώντας μια εξέλιξη του απερχόμενου μοντέλου. Η εμπρός μάσκα είναι παρόμοια με εκείνη του Focus, ενώ τα φώτα είναι λίγο μικρότερα και με πιο στρογγυλεμένες γραμμές.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι όμως στα πίσω φώτα, που από κάθετα έχουν γίνει οριζόντια για να τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται προς το παρόν μια νεα 5θυρη έκδοση ST-Line, που μας προϊδεάζει για το πώς θα είναι το μελλοντικό Fiesta ST. Έχει σπορ προφυλακτήρες και πλαϊνά μαρσπιέ, πατάει σε ζάντες 10 ακτίνων και δείχνει λίγο πιο ήπιο από τα υπάρχοντα ST.

Με τις νέες εκδόσεις Vignale και Active η Ford στοχεύει νέες κατηγορίες αγοραστών.

Οι εξωτερικές διαστάσεις δείχνουν ελαφρά αυξημένες και η Ford δηλώνει ότι οι εσωτερικοί χώροι έχουν γίνει πιο άνετοι.

Μεγάλες είναι οι διαφορές στο εσωτερικό, όπου δεσπόζει η «αιωρούμενη» οθόνη για το σύστημα πολυμέσων, που είναι πολύ μεγαλύτερη από τη σημερινή, ξεπερασμένη με τα κουμπιά. Σύμφωνα με τη Ford, τα υλικά κατασκευής έχουν όλα αναβαθμιστεί για μια πιο premium ατμόσφαιρα.

Μέχρι στιγμής η Ford δεν έχει αποκαλύψει τεχνικά στοιχεία, αλλά αναμένεται να τοποθετηθεί η γνωστή σειρά 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήρων τούρμπο.

Η μελλοντική έκδοση ST λογικά θα διατηρήσει τον 1.6 EcoBoost, αλλά θα αποδίδει μεγαλύτερη ιπποδύναμη με χαμηλότερους ρύπους, όπως και οι άλλοι κινητήρες της γκάμας.

Άλλα στοιχεία του νέου μοντέλου είναι το σύστημα infotainment SYNC 3 κι ένα υψηλών προδιαγραφών ηχοσύστημα B&O PlaySound Stereo.

Με την εμφάνιση του νέου ΚΑ+, η Ford κατάργησε τις βασικές εκδόσεις του Fiesta και αναμένεται το νέο μοντέλο να τοποθετηθεί λίγο πιο ψηλά στην αγορά, με την πιο ποιοτική καμπίνα και την ωριμότερη εμφάνισή του.

Μιλώντας στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Jim Farley, είπε ότι η εταιρεία υπερέβη τις υποσχέσεις που είχε δώσει πριν 4 χρόνια στην πρώτη εκδήλωση “Go Further”. Θα ξεπεράσει φέτος το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη και προχωρεί προς το μέλλον με την εξέλιξη νέων τεχνολογιών, επικεντρωνόμενη στη συνολική κινητικότητα, την ηλεκτροκίνηση, τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και CEO της μητρικής εταιρείας, Mark Fields,

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, γίνονται προσπάθειες για να διατεθεί το νέο Fiesta στην ελληνική αγορά στις αρχές του καλοκαιριού.

Keywords
Τυχαία Θέματα