Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (χάρτης)

16:25 5/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Υψηλός παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σε αρκετές περιοχές της χώρας, και για αύριο. Ωστόσο, επικινδυνότητα υπάρχει και για σήμερα. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, για σήμερα προβλέπεται υψηλός κίνδυνος για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κύθηρα.

Αναλυτικά, οι χάρτες πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή (με κίτρινο χρώμα οι

περιοχές στις οποίες υπάρχει υψηλός κίνδυνος)



Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι περισσότερες τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στα Κύθηρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αν και η εικόνα είναι καλύτερη από το πρωί του Σαββάτου.

Η φωτιά που ξέσπασε στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Υάμεια Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και για την κατάσβεσή της επιχειρούν τώρα 18 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Οριοθετημένη είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Καφενεδέλια Λέσβου, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στους Αγίους Αναργύρους Σπετσών, στο Λαγονήσι Αττικής (συμβολή της Λεωφόρου Αναβύσσου με την οδό Παναγούλη), στο Γαλάτσι, κοντά στο Αλσος Βεΐκου και στην περιοχή Κούμανη Ηλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα