Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου

12:50 3/5/2017 - Πηγή: Pagenews

Για οικογενειακούς λόγους υπέβαλλε την παραίτησή του ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η επιστολή παραίτησης παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη χθες βράδυ.

Αυτή την ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Όπως

αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, στο ΥΠΕΣ, στενοί του συνεργάτες δήλωναν μέχρι προ ολίγου άγνοια για την κίνηση Χάσικου, ωστόσο οικογενειακοί λόγοι φαίνεται να οδήγησαν τον Υπουργό Εσωτερικών στην παραίτηση.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε την υποβολή της παραίτησης του.

"Έχω υποβάλει την παραίτηση μου. Είναι γνωστή η περιπέτεια που περνά η οικογένεια μου, προσπάθησα άλλες τρεις φορές να παραιτηθώ. Όπως είναι η κατάσταση δεν μου αφήνει άλλη επιλογή".

Από την μια υπάρχει άριστη σχέση με τον Πρόεδρο, ανέφερε, ωστόσο από την άλλη υπάρχει η συγκεκριμένη κατάσταση στην οικογένεια μου, κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα στην αναπλήρωση του Υπουργού Εσωτερικών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Αν και ήταν γνωστή η πρόθεση του εδώ και καιρό για προσωπικούς λόγους, μόλις χθες έλαβε την απόφαση, άρα να αναμένουμε την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα