Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Μολότοφ και χημικά στην πορεία (pics &vids)


Χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο Κέντρο για να διαμαρτυρηθούν, πιστοί στο σημερινό ραντεβού του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, καταγγέλλοντας σειρά ελλείψεων εν μέσω σχολικού έτους. Τα πλακάτ έγραφαν: «Σχολείο που μορφώνει και όχι να εξοντώνει».

Τα επεισόδια στην Αθήνα ξεκίνησαν όταν περίπου 200 άτομα αποκόπηκαν από την πορεία. Κουκουλοφόροι έριξαν πέτρες και τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών. Οι αστυνομικές

δυνάμεις προσπαθούν να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους προς τα Προπύλαια.

Νωρίτερα, οι ταραξίες έσπασαν καφετέρια στην οδό Πανεπιστημίου 58 και ένα ATM στην πλατεία Κοραή.

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών. Επιπλέον υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».



Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο ΥΜΑΘ από μαθητές και φοιτητές

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το thesival.gr, συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιούν μαθητές και εκπαιδευτικοί σχολείων της πόλης, όπου κατέληξαν μετά από πορεία.

Μαθητές ανήρτησαν πανό κεντρική πύλη του ΥΜΑΘ, κάνοντας μια συμβολική κατάληψή του. "Θέλουμε δωρεάν παιδεία", γράφει το πανό του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νόμου Γαβρόγλου, ενώ εκφράζουν και τα αιτήματά τους. Αυτή την ώρα η οδός Αγίου Δημητρίου παραμένει κλειστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα