Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης 82-80: Ανατροπή μέσω άμυνας και Ρίβερς!


Το ματς

Ο Λοτζέσκι ''συνδέθηκε'' από νωρίς με το καλάθι, βοηθώντας τον Παναθηναϊκό να τρέξει ένα επί μέρους 8-2 (3') βάζοντας θεμέλια από νωρίς, καθώς οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν βρει ρυθμό. Από το «ζωγραφιστό» όμως, ο πανύψηλος Ταβάρες δημιούργησε αρκετά «ρήγματα», δίνοντας προβάδισμα στη Ρεάλ Μαδρίτης (11-12, 5') η οποία από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν κοίταξε πίσω. Το σερί του Ντόνσιτς έφερε τη Ρεάλ στο +7, με τον Ρίβερς να διαμορφώνει το σκορ περιόδου, με... καμινάδα σε νεκρό χρόνο (23-28).

Η ισπανική ομάδα βρήκε τον ρυθμό της, παίρνοντας

για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα με τον Ραντλ (23-33, 12'). Αργότερα, έμοιαζε να... βραχυκυκλώνει και η επίθεση του «τριφυλλιού», με τον Παππά να δίνει λύσεις, αλλά να μοιάζει απελπιστικά μόνος του. Ο Σίνγκλετον έφερε το ματς στο -5 με τρίποντο (36-41, 16'), αλλά ο Ρέγιες απάντησε άμεσα, ''κόβοντας'' τα... φτερά του Παναθηναϊκού, που πήγε στο ημίχρονο υπολειπόμενος 14 πόντων (40-54).

Η ''αφύπνιση'' του Γκιστ έδωσε ''φτερά'' στον προβληματικό Παναθηναϊκό. Δύο επιθετικά ριμπάουντ μεταφράστηκαν σε καλάθια και στη συνέχεια ο Κέι Σι Ρίβερς έκανε... αυτό που γνωρίζει καλύτερα, ευστοχώντας για τρεις. Μέσα σε τρία λεπτά, ο Παναθηναϊκός μπήκε ξανά στο ματς, τρέχοντας σερί 9-0 (49-56) οδηγώντας τον Λάσο στο να πάρει τάιμ άουτ (23'). Γκιστ και Ρίβερς κατέβασαν τη διαφορά στο σουτ (53-56, 24'), ο Καμπάτσο σκόραρε μετά από ώρα για τη Ρεάλ, αλλά ο Σίνγκλετον με πέντε σερί πόντους έφερε το ματς στα ''ίσα'' σε μια κρίσιμη καμπή του (62-62, 28').

Με πέντε αναπάντητους πόντους του Σίνγκλετον, οι ''πράσινοι'' επέστρεψαν για τα καλά ισοφαρίζοντας (62-62, 28'), αλλά ο Ρούντι Φερνάντεθ έδωσε ''πνοή'' στους Ισπανούς που έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +5 (64-69). Πλην της άμυνας, η οποία είχε εντελώς διαφορετική αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός είχε την ευτυχία να δει τον Ρίβερς να παίρνει για τα καλά «μπρος» (69-71, 32'). Έπειτα, οι «πράσινοι» έχασαν τρεις ευκαιρίες για το προσπέρασμα, όπως και τρεις βολές, όμως οι «δαγκάνες» του Γκιστ στην άμυνα έδιναν ευκαιρίες στο «τριφύλλι» που έφερε το ματς στον πόντο με τον Καλάθη (72-73, 35').

Ο ασταμάτητος Ρίβερς έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό σε μια κρίσιμη καμπή, για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, με τους ''πράσινους'' να μπαίνουν στην τελική ευθεία προηγούμενοι, έχοντας πλέον το αβαντάζ. Το μεγάλο τρίποντο του Ντόνσιτς έφερε εκ νέου το ματς στα ''ίσα'' και ο Τόμπκινς με μια βολή έβαλε τη Ρεάλ σε θέση οδηγού (77-78, 39') στο τελευταίο λεπτό του ματς, αλλά ο Παππάς με μεγάλο τρίποντο στα 22'' έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους που με τις βολές του Γκιστ τελείωσαν το ματς (82-80).

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 40-54, 64-69, 82-80

Keywords
Τυχαία Θέματα