Παιδικές ταινίες με δωρεάν είσοδο στον Βύρωνα


Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκδηλώσεων 2016 του Δήμου Βύρωνα, παρουσιάζονται με ελεύθερη είσοδο οι παιδικές ταινίες «The music box» και «The kid».

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 15:00, προβάλλεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», "Ο Χοντρός και ο Λιγνός φορτοεκφορτωτές" ("The Music Box", 1932), με τους Όλιβερ Χάρντι (Χοντρός) και Σταν Λόρελ (Λιγνός), ταινία που απέσπασε ένα από τα Όσκαρ

για μικρού μήκους ταινία εκείνης της χρονιάς και η ταινία "Το Χαμίνι" ("The kid", 1921), χαρακτηριστική και από τις καλύτερες του βωβού κινηματογράφου με τους Τσάρλι Τσάπλιν, Τζάκι Κούγκαν, Έντνα Πέρβιανς σε σκηνοθεσία του ίδιου του Τσάρλι Τσάπλιν.

Τις ταινίες για το Παιδικό Κινηματογραφικό αφιέρωμα επιλέγει και παρουσιάζει ο σκηνοθέτης – κριτικός κινηματογράφου, Μάριος Παπαγεωργίου.



Δημοτικός Κινηματογράφος «Νέα Ελβετία» (πρώην Λουΐζα)
Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας
Ώρα Προβολής: 15:00
Είσοδος ελεύθερη

Παράλληλα, ο Δήμος Βύρωνα έχει ξεκινήσει την «Κινηματογραφική Λέσχη», ελπίζοντας να γίνει θεσμός στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης και προβάλλει αξιόλογες ταινίες του ελληνικού και διεθνούς κινηματογράφου, στον ίδιο χώρο, σχεδόν κάθε Παρασκευή έως τις 31 Μαρτίου του 2017. Η φετινή θεματολογία έχει τίτλο «Σκοτεινός Αιώνας – Στα χρόνια των δικτατοριών».

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα των προβολών ως το 2017.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
«ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ»
Σκηνοθεσία: Ετόρε Σκόλα
Ιταλική ταινία (1977) με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Σοφία Λόρεν.
Μια καταπιεσμένη νοικοκυρά κι ένας κατατρεγμένος ομοφυλόφιλος βρίσκουν ένα σημείο επαφής στην Ιταλία του Μουσολίνι. Ταινία γύρω από την κοινωνική και πολιτική καταπίεση του ατόμου σε ένα φασιστικό καθεστώς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
«ΜΕΦΙΣΤΟ»
Σκηνοθεσία: Ιστβαν Ζάμπο
Ουγγρική ταινία (1981) με τους Κλάους Μαρία Μπραντάουερ, Κριστίνα Γιάντα
Η ιστορία ενός φιλόδοξου ηθοποιού που για την τέχνη του είναι έτοιμος να θυσιάσει και να κάνει τα πάντα, ακόμη και να δεχτεί τους όρους των Ναζί στη διάρκεια του γερμανικού φασισμού. Ταινία βασισμένη στο έργο του Κλάους Μαν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΚΤΑΤΩΡ»
Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
Αμερικανική ταινία (1940) με τους Τσάρλι Τσάπλιν, Πολέτ Γκοντάρ, Τζακ Όκι
Ένας εβραίος κουρέας, που είναι σωσίας του δικτάτορα Χίνκελ, μπλέκει σε μια σειρά από κωμικοτραγικές περιπέτειες. Μια σάτιρα του Χίτλερ, από τον Τσάρλι Τσάπλιν, στην πρώτη ομιλούσα ταινία του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ»
Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο
Ισπανική ταινία (2006) με τους Ιβάνα Μπακουέρο, Σέρζι Λόπεζ, Αριάντνα Τζιλ, Νταγκ Τζόουνς
Μία αλληγορική ταινία η οποία μιλάει για την Ισπανία του Φράνκο. Η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με τη μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, λοχαγού Βιδάλ, ενώ ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται ακόμη στο φρανκικό καθεστώς. Η μικρή ανακαλύπτει έναν μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΛΙ»
Σκηνοθεσία: Φραντσέσκο Ρόζι
Ιταλική ταινία (1979) με τους Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Ειρήνη Παππά, Λέα Μασάρι, Αλέν Κινί
Η ζωή του Ιταλού συγγραφέα Κάρλο Λέβι σ' ένα χωριό της Λουκανίας, όπου είχε εξοριστεί το 1935 από το καθεστώς του Μουσολίνι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ»
Σκηνοθεσία: Λουκίνο Βισκόντι
Ιταλογερμανική παραγωγή (1969) με τους Ντερκ Μπόγκαρντ, Ίνγκριντ Τούλιν, Χέλμουτ Μπέργκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ
Η άνοδος και η πτώση του ναζισμού μέσα από την αποσύνθεση μιας ισχυρής οικογένειας Γερμανών βιομηχάνων τη δεκαετία του 1930.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«ΤΖΟΥΛΙΑ»
Σκηνοθεσία: Φρεντ Τσίνεμαν
Αμερικάνικη ταινία (1977) με τους Τζέην Φόντα, Βανέσσα Ρεντγκρέιβ, Τζέησον Ρόμπαρτς
Η ταινία αναφέρεται στη ζωή της Λίλιαν Χέλμαν στην περίοδο του μεσοπολέμου και κατά την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ
«ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ»
Σκηνοθεσία: Σεργκέι Λόζνιτσα
Ρώσικη ταινία (2012) με τους Βλάντιμιρ Σβίρσκι, Βλάντισλαβ Αμπάσιν, Σεργκέι Κολέσοφ
1942. Στο κατεχόμενο από τους ναζί τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης ένας σιδηροδρομικός κατηγορείται από τους συμπατριώτες του σαν συνεργάτης των Γερμανών. Αρνείται τις κατηγορίες αλλά τα τεκμήρια της αθωότητας του θα χαθούν στη δίνη της Ιστορίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
«Η ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΚΟΙ»
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σάουρα
Ισπανική ταινία (1973) με την Τζέραλντιν Τσάπλιν
Αλληγορική ταινία για μια υπηρέτρια σ' ένα αστικό σπίτι με τρία αφεντικά που ενσαρκώνουν την εξουσία: το στρατό, την εκκλησία, το κεφάλαιο στην Ισπανία του Φράνκο το 1972.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ
«Ο ΚΟΜΦΟΡΜΙΣΤΑΣ»
Σκηνοθεσία: Μπερνάρντο Μπερτολούτσι
Ιταλική ταινία (1970) με τους Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Στεφανία Σαντρέλι
Ανατομία μιας συμπεριφοράς που ανέχτηκε αλλά και υπηρέτησε το φασισμό. Βασισμένη σε βιβλίο του Αλμπέρτο Μοράβια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/3
«ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ»
Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης
Ελληνική ταινία (1985) με τους Δημήτρη Καταλειφό, Θέμιδα Μπαζάκα
Το χρονικό μιας δύσκολης εποχής της πατρίδας μας τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια μέχρι και το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών, μέσα από την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού αριστερών που σ' αυτά τα είκοσι χρόνια συναντήθηκε μόλις τέσσερις φορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα