Πάει για τις 15 Μάρτη η προθεσμία υποβολής "πόθεν έσχες"

15:21 9/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Εν μέσω απίστευτου "αλαλούμ" με τις δηλώσεις "πόθεν έσχες" και ενώ οι δικαστικές προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας σχηματίζουν "βουνό", η κυβέρνηση προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να φέρει μέσα στην εβδομάδα τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα δίνεται δίμηνη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων, ενώ η προθεσμία με βάση τα σημερινά δεδομένα εκπνέει την ερχόμενη Κυριακή.

Όπως λένε οι πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται στη διάσκεψη των προέδρων, η οποία βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στη Βουλή,

υπό την προεδρία του Νίκου Βούτση.

Η τροπολογία θα κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα έχει ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των "πόθεν έσχες" μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση προχωρεί προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς μετά τους δικαστές, οι οποίοι έλαβαν παράταση για τις δηλώσεις μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των δικαστικών Ενώσεων, τώρα και οι καναλάρχες ζητούν την επέκταση της προθεσμίας.

Οι ίδιοι δε επικαλούνται και την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα