Ομολογία Αχτσιόγλου: Επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε ο κατώτατος μισθός


Στην παραδοχή ότι ο κατώτατος μισθός μειώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, όπως είπε η μείωση ήταν της τάξης μόνο των 11 ευρώ.

Ταυτόχρονα, η υπουργός Εργασίας επιτέθηκε εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων και έκανε σύγκριση των μειώσεων του κατώτατου μισθού τότε και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες

και άλλες διατάξεις» στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η υπουργός υπερασπίστηκε τις διατάξεις του νομοσχεδίου και έκανε λόγο για «θετικό πρόσημο».

Την ίδια ώρα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «κριτική του πρωτοσέλιδου». «Λέτε για τους μισθούς, ας θυμηθούμε λίγο ότι το 2011 οι μισθοί ήταν 600 ευρώ, το 2014 ήταν κοντά στα 400 ευρώ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο μισθός μειώθηκε κατά 11 ευρώ. Ποιος λοιπόν διέλυσε τους μισθούς; Εμείς βάζουμε ένα φρένο, οι μισθοί σταθεροποιούνται» είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα