Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 85-59: Με άνεση στην κορυφή!


Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας 85-59: Δίχως να... ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 85-59 του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ, σε αναμέτρηση για την όγδοη αγωνιστική της Euroleague.

Με εξαίρεση ένα διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν... αγχώθηκε από την παρουσία των Σέρβων στο ματς, φτάνοντας στην έκτη νίκη της σε οκτώ παιχνίδια στη διοργάνωση.

Double-double ο Μιλουτίνοφ (13 πόντοι - 12 ριμπάουντ), πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Τόμπσον (14π), διψήφιος και ο Παπαπέτρου.

Το ματς

Με... φόρα μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός που ήθελε να δείξει από νωρίς στους Σέρβους την κυριαρχία του. Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης οδήγησαν τους ''ερυθρόλευκους'' στο 11-4 (4'), με τον Τόμπσον να διευρύνει τη διαφορά στο +10 (17-7) με 1/2 βολές και τον Στρέλνιεκς να ολοκληρώνει ένα δυναμικό πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Σφαιρόπουλου (22-13) που είχε βρει για τα καλά ρυθμό στην επίθεση, απέναντι στον Αστέρα που είχε να αντιπαραβάλει τον Ρότσεστι.

Ο Αμερικανός του Ερυθρού Αστέρα πήρε από το ''χεράκι'' την ομάδα του, η οποία με τη βοήθειά του επανήλθε στο παιχνίδι (22-19), σε ένα διάστημα όπου ο Ολυμπιακός χαλάρωσε αρκετά στην άμυνα. Ο Αγραβάνης ξεκόλλησε προσωρινά την ομάδα του Σφαιρόπουλου, όμως ο Μπιέλιτσα απάντησε για τους φιλοξενούμενους που μείωσαν εκ νέου στο σουτ (32-29, 16'). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι πάτησαν ''γκάζι'' και ξέφυγαν εκ νέου με τον Ρόμπερτς να ''ζεσταίνεται'' (47-37).

Mε τον Μιλουτίνοφ να αναλαμβάνει δράση, ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου ''αέρα'' (51-38, 22') και ο Μακλίν διεύρυνε περαιτέρω το προβάδισμα της ομάδας του Σφαιρόπουλου, η οποία έμοιαζε αποφασισμένη να ''τελειώσει'' το ματς από το τρίτο δεκάλεπτο (61-45, 27'). Ακολούθησε μίνι διακοπή στο παιχνίδι, λόγω ρίψης χημικών έξω από το ΣΕΦ. Απρόοπτο που δεν έκοψε τη φόρα του Ολυμπιακού καθώς ο ΜακΛιν με τον Τόμπσον διαμόρφωσαν το 67-49, ''κλειδώνοντας'' ουσιαστικά το παιχνίδι από το 30ο λεπτό.

Στο ματς πέρασε και ο νεοαποκτηθείς Ουίλτζερ, με τον Τολιόπουλο να παίρνει και εκείνος λεπτά συμμετοχής στην τελευταία ''πράξη'' της αναμέτρησης. Παρά το ''άνοιγμα'' του rotation, ο Ολυμπιακός δεν άφησε τον Αστέρα να πλησιάσει στο σκορ, καθώς ο Τόμπσον με γκολ-φάουλ έστειλε τη διαφορά πάνω από 20 πόντους, με τον Παπαπέτρου να διαμορφώνει το 74-51 (33'). O Τολιόπουλος δημιουργούσε, ο Παπαπέτρου εκτελούσε για το 85-57 του 38ου λεπτού, το οποίο έδωσε πανηγυρικό ''τόνο'' στη νίκη της ομάδας του (85-59).

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 47-37, 67-49, 85-59

Keywords
Τυχαία Θέματα