Όλγα Γεροβασίλη - Θεσμοί: Συνάντηση με επίκεντρο τη δημόσια διοίκηση


Η υπουργός διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα έχει σήμερα στις 10.30 συνάντηση με τους θεσμούς για το θέμα της δημόσιας διοίκησης.

Σημειώνεται ότι κατά τις επαφές της Τρίτης, τέθηκε η ατζέντα των επόμενων ημερών και συζητήθηκε επί δίωρο το θέμα του τομέα της ενέργειας. Και οι δύο πλευρές προσδοκούν να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους επικεφαλής των θεσμών, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, εκτίμησε ότι την Παρασκευή θα κλείσει και τυπικά η συμφωνία

για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος και έως την 1η Δεκεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού για την πώληση των μονάδων». Πρόκειται για την πρώτη μονάδα της Μελίτης και την άδεια κατασκευής της δεύτερης, καθώς και για τις δυο της Μεγαλόπολης. Ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ανοίγει ο δρόμος για τη διενέργεια του market test από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, ενώ επανέλαβε πως παραμένει ο Ιούνιος 2018 ως ορόσημο για την οριστική πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα