Οι ταινίες της εβδομάδας (2/11-8/11): Ο βραβευμένος Λάνθιμος, το Success story του Νίκου Περάκη και ένα 'Οσκαρ για την Γκλεν Κλόουζ (vids)


Η εβδομάδα από 2/11 έως 8/11 έχει 10 ταινίες καλύπτωντας και τα πιο απαιτητικά γούστα, με το ήδη βραβευμένο ψυχολογικό θρίλερ του Γιώργου Λάνθιμου να είναι η πιο αναμενόμενη κινηματογραφική παραγωγή αλλά και το Success Story να σηματοδοτεί την επιστροφή του Νίκου Περάκη με μια ταινία επιτυχίας στα χρόνια της (ελληνικής) αποτυχίας. Την ίδια στιγμή η Γκλεν Κλόουζ φλερτάρει με το Όσκαρ,

που της χρωστά η Ακαδημία στην ταινία "Τι συνέβη στη Δευτέρα".

"Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού"
Το ψυχολογικό θρίλερ. "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού" με τον Κόλιν Φάρελ και την Νικόλ Κίντμαν έχει ήδη χαρίσει το βραβείο Σεναρίου στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλιππου στο 70ό Φεστιβάλ Καννών.

Ο Στίβεν είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Ανα, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. O Στίβεν έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Μάρτιν στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Παραγωγή: Εντ Γκίνι, Γιώργος Λάνθιμος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Φωτογραφία: Θύμιος Μπακατάκης
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν, Μπάρι Κέγκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλζικ, Αλίσια Σίλβερστοουν
Διάρκεια: 121 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment



Σημαδεμένες Καρδιές (Scarred Hearts)
Καλοκαίρι, 1937: Ο νεαρός συγγραφέας Εμανουέλ βρίσκεται για θεραπεία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Εκεί, διαβάζει, γράφει, καπνίζει, πίνει και φλερτάρει. Καθώς εξοικειώνεται με τη μελαγχολία της νέας ζωής του, ο Εμανουέλ ανακαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μια ζωή που πρέπει να ζήσει στο έπακρο.

Παραγωγή: Αντα Σόλομον
Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε
Σενάριο: Ράντου Ζούντε
Φωτογραφία: Μάριους Παντούρου
Μοντάζ: Καταλίν Κριστουτίου
Πρωταγωνιστούν: Λουσιάν Ρους, Ιβάνα Μλαντένοβιτς, Ιλίνκα Χαρνούτ, Σερμπάν Πάβλου
Διάρκεια: 141 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Οταν ο Μαρξ Συνάντησε τον Ενγκελς (The Young Karl Marx)


O υποψήφιος για Οσκαρ ντοκιμαντέρ με το «I Am not Your Negro» Ραούλ Πεκ, επιστρέφει με ένα πολιτικό bromance που άλλαξε τον κόσμο. Ο 26χρονος Καρλ Μαρξ παίρνει το δρόμο της εξορίας με τη σύζυγό του, Τζένι. Στο Παρίσι του 1844, συναντούν τον νεαρό Φρίντριχ Ένγκελς, γιο εργοστασιάρχη, που έχει μελετήσει και βιώσει από κοντά τις απαρχές του προλεταριάτου στην Αγγλία.

Ο κομψευόμενος Ένγκελς φέρνει στον Μαρξ το κομμάτι που του έλειπε για να σχηματίσει το νέο όραμά του για τον κόσμο. Μαζί, ενάντια στη λογοκρισία και τις αστυνομικές εφόδους, παρά τις εξεγέρσεις και τις πολιτικές αναταραχές, θα συμβάλουν καταλυτικά στη γέννηση του εργατικού κινήματος, το οποίο μέχρι τότε ήταν εν πολλοίς αυτοσχέδιο και ανοργάνωτο.

Το κίνημα αυτό θα εξελιχθεί στην πιο πλήρη θεωρητική και πολιτική μεταμόρφωση του κόσμου από την Αναγέννηση κι έπειτα – χάρη σε δύο ιδιοφυείς, θρασείς, νεαρούς άνδρες από καλές οικογένειες.

Παραγωγή: Νικολά Μπλαν, Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, Ρεμί Γκρελετί, Ραούλ Πεκ
Σκηνοθεσία: Ραούλ Πεκ
Σενάριο: Πασκάλ Μπονιτζέρ, Ραούλ Πεκ,
Φωτογραφία: Κόλια Μπραντ
Μοντάζ: Φρεντερίκ Μπρους
Μουσική: Αλεξέι Εγκί
Πρωταγωνιστούν: Ογκουστ Ντιλ, Στεφάν Κοναρσκέ, Βίκι Κριπς, Ολιβιέρ Γκουρμέ, Χάνα Στιλ
Διάρκεια: 118 λεπτά
Διανομή: Rosebud 21 / Seven Films

Thor Ragnarok

Τρίτος Θορ στη σειρά, πιο αστείος, κοντοκουρεμένος και πιο θεαματικός - παίρνει το αίμα του πίσω ανάμεσα στους Avengers που μονοπωλούν τη μεγάλη οθόνη την τελευταία δεκαετία. Σε αυτή την παραγωγή είναι φυλακισμένος στην άλλη άκρη του σύμπαντος χωρίς να έχει στη διάθεσή του το τρομερό του σφυρί. Πρέπει να νικήσει το χρόνο για να επιστρέψει στον πλανήτη Asgard και να σταματήσει το Ράγκναροκ, δηλαδή την καταστροφή του πλανήτη του και του πολιτισμού του, από τα χέρια μιας νέας, παντοδύναμης απειλής, της αδίστακτης Χέλα. Πρώτα, όμως, πρέπει να διευθετήσει μερικά φλέγοντα ζητήματα. Πρώτον, να στεφθεί νικητής μιας θανάσιμης μονομαχίας ενάντια στον πρώην σύμμαχό του και επίσης Εκδικητή – τον Απίθανο Hulk. Στη συνέχεια, να βρει καινούργιο οπλοστάσιο για να πολεμήσει, αφού έχει αποχαιρετήσει το περιβόητο σφυρί του και τέλος να σχηματίσει μια παρέα σκληρών πολεμιστών, για να βάλουν ένα χεράκι και αυτοί στο δύσκολο έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας.

Παραγωγή: Κέβιν Φέιγκ
Σκηνοθεσία: Τάικα Γουατίτι
Σενάριο: Ερικ Πίρσον
Φωτογραφία: Χαβιέρ Αγκιρεσαρόμπ
Μοντάζ: Τζόελ Νέγκρον, Ζιν Μπέικερ
Μουσική: Μαρκ Μάδερσμπο
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Κέιτ Μπλάνσετ, Ιντρις Ελμπα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τέσα Τόμσον, Καρλ Ούρμπαν, Μαρκ Ράφαλο, Αντονι Χόπκινς
Διάρκεια: 130 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Success Story

Παναγής Πάνδωρας: εύπορος ψυχίατρος, γιος μεγαλοεκδότη, γοητευτικός κι αδίστακτος. Τζορτζίνα Τσελέπη: άνεργη ηθοποιός, κόρη μικροαστών καλλιτεχνών, όμορφη και αποφασισμένη να πετύχει. Οι δυο τους, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται ξαφνικά, απερίσκεπτα και παράφορα και παντρεύονται.

Η Τζορτζίνα, στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο περιβάλλον του Παναγή, απαρνιέται τον εαυτό της. Το δημιουργικό της αδιέξοδο, σε συνδυασμό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη, την μεταμορφώνουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάστηκε στο γάμο της.

Παραγωγή: Κέβιν Φέιγκ
Σκηνοθεσία: Τάικα Γουατίτι
Σενάριο: Ερικ Πίρσον
Φωτογραφία: Χαβιέρ Αγκιρεσαρόμπ
Μοντάζ: Τζόελ Νέγκρον, Ζιν Μπέικερ
Μουσική: Μαρκ Μάδερσμπο
Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουορθ, Τομ Χίντλστον, Κέιτ Μπλάνσετ, Ιντρις Ελμπα, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Τέσα Τόμσον, Καρλ Ούρμπαν, Μαρκ Ράφαλο, Αντονι Χόπκινς
Διάρκεια: 130 λεπτά
Διανομή: Feelgood Entertainment

Τι Συνέβη στη Δευτέρα (What Happened to Monday)

Το 2073, ο υπερπληθυσμός και η πείνα έχουν αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, υποχρεώνοντας τις οικογένειες να κάνουν μόνο ένα παιδί. Επτά πανομοιότυπες αδελφές ζουν μία κρυφή ζωή, διαρκώς καταζητούμενες από το Τμήμα Κατανομής Παιδιών, υιοθετώντας μία ταυτότητα: αυτήν της Κάρεν Σέτμαν.

Μεγαλωμένες και εκπαιδευμένες από τον παππού τους, ο οποίος τους έδωσε και τα ονόματά τους, - Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή- κάθε κοπέλα μπορεί να βγει στον έξω κόσμο μία φορά την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας την κοινή τους ταυτότητα. Ολα κυλάνε κανονικά, μέχρι που μία μέρα, η Δευτέρα δεν επιστρέφει σπίτι…

Παραγωγή: Ραφαέλα Ντε Λαουρέντις. Φαμπρίς Τζιανφέρμι, Φιλίπ Ρουσελέ
Σκηνοθεσία: Τόμι Βίρκολα
Σενάριο: Μαξ Μπότκιν, Κέρι Γουίλιαμσον
Φωτογραφία: Χοσέ Ντέιβιντ Μοντέρο
Μοντάζ: Μάρτιν Στολτζ
Μουσική: Κρίστιαν Βίμπε
Πρωταγωνιστούν: Νούμι Ραπάς, Γκλεν Κλόουζ. Γουίλεμ Νταφό, Μαρουάν Κενζάρι, Κρίστιαν Ρούμπεκ, Πολ Σβέρε Χάγκεν
Διάρκεια: 123 λεπτά
Διανομή: Odeon

Mimosas

Eνα καραβάνι συνοδεύει έναν ετοιμοθάνατο Σεΐχη, διασχίζοντας την οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο. Η τελευταία του επιθυμία είναι να ταφεί με τους αγαπημένους του. Αλλά ο θάνατος δεν περιμένει. Οι άνθρωποι του καραβανιού, που φοβούνται το πέρασμα ανάμεσα στα βουνά, αρνούνται να συνοδεύσουν τον νεκρό.

Ο Άχμεντ και ο Σαΐντ, δύο κλέφτες που ταξιδεύουν με το καραβάνι, προσποιούνται πως ξέρουν το δρόμο και υπόσχονται να εκπληρώσουν την επιθυμία του αποθανόντα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ένας άνδρας με το όνομα Σακίμπ είναι ο επίλεκτος που θα ταξιδέψει στα βουνά με μια αποστολή: να βοηθήσει αυτό το αυτοσχέδιο καραβάνι.

Ενα πνευματικό γουέστερν - εμπειρία, επίσημη συμμετοχή και μεγάλο βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του 69ου Φεστιβάλ Καννών.

Παραγωγή: Φελίπε Λάγκε Κόρο, Λάμια Χραίμπι, Νάντια Τούριντσεφ

Σκηνοθεσία: Ολιβερ Λαξ
Σενάριο: Ολιβερ Λαξ, Σαντιάγο Φιλόλ
Φωτογραφία: Μάουρο Χέρσε
Μοντάζ: Κριστομπάλ Φερνάντεζ
Πρωταγωνιστούν: Αχμεντ Χαμούντ, Σακίμπ Μπεν Ομαρ, Σαΐντ Αάγκλι.
Διάρκεια: 96 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Ο Μεγάλος Περίπατος της Αλκης

Μια ζωή που κουβαλάει μέσα της ολόκληρη την ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα και ένα συγγραφικό έργο που έχει καταξιωθεί διεθνώς και συνεχίζει να καταξιώνεται, επηρεάζοντας πολλές γενιές ανθρώπων. Με κυρίαρχη μαρτυρία αυτήν της ίδιας της Αλκης Ζέη, αλλά και μαρτυρίες της αδελφής της Ελένης Κόκκου και των αγαπημένων φίλων και συνοδοιπόρων της, του σκηνοθέτη Μάνου Ζαχαρία και του ποιητή Τίτου Πατρίκιου.

Παραγωγή: Στέλλα Θεοδωράκη, Θάνος Αναστόπουλος
Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μαντά
Σενάριο: Μαργαρίτα Μαντά, Πέτρος Σεβαστίκογλου
Φωτογραφία: Ηλίας Αδάμης, Δημήτρης Κασιμάτης
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Μουσική: Χρήστος Δεληγιάννης
Διάρκεια: 88 λεπτά

Νάνος στο Σπίτι (Gnome Alone)


Νάνοι έναντίον Τρογκς σε μια προ-εφηβική περιπέτεια που θα βγει στις αίθουσες μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.Η Κλόε και η μητέρα της μετακομίζουν. Ξανά!

Αυτή την φορά, είναι αναγκασμένες να κατοικήσουν σε ένα ετοιμόρροπο, παμπάλαιο σπίτι γεμάτο διακοσμητικούς νάνους κήπου. Σύντομα, η Κλόε θα ανακαλύψει πως αυτό το σπίτι κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό. Μία ημέρα που βρίσκεται μόνη στο σπίτι μετά το σχολείο, η Κλόε κι ένας αδιάκριτος γείτονας, ο Λίαμ, θα ανακαλύψουν πως οι νάνοι είναι ζωντανοί!

Οπως αποδεικνύεται, οι νάνοι προστατεύουν εδώ και χρόνια τον πλανήτη από τα απειλητικά, μικρά πλάσματα, τα Τρογκς, τα οποία έχουν εισβάλει στο σπίτι μέσω μίας πύλης από άλλη διάσταση. Oταν η μόνη λύση για να σταματήσουν τους Τρογκς πέφτει στα λάθος χέρια στο σχολείο, η Κλόε και ο Λίαμ θα πρέπει να συμμαχήσουν με την ετερόκλητη ομάδα των νάνων ώστε να σταματήσουν την εισβολή και να σώσουν τον κόσμο!

Παραγωγή: Τζον Γουίλιαμς, Ντανιέλ Στέρλινγκ
Σκηνοθεσία: Πίτερ Λεπενιότις, Σέλι Σενόι
Σενάριο: Μάικλ Σβαρτζ, Ζίνα Ζάφλοου
Μοντάζ: Ρομπ Νιλ
Μουσική: Πάτρικ Σταμπ
Με τις φωνές των: (με τις φωνές των) Στεφανίας Φιλιάδη, Φοίβου Ριμένα, Βασίλη Μήλιου, Κώστα Δαρλάση, Τζίνης Παπαδοπούλου, Αφροδίτης Αντωνάκης, Φώτη Πετρίδη
Διάρκεια: 84 λεπτά
Διανομή: Odeon

Ελεγεία Υπανάπτυξης

Μετά από 18 χρόνια, oι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, επιστρέφουν στον τόπο της εργασίας τους. Oμως, θα συναντήσουν μόνο τα ερείπια της άλλοτε κραταιής βιομηχανίας, φέρνοντας στο μυαλό σκληρές και συνάμα ευαίσθητες αναμνήσεις. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και την συνειδητοποίηση τους, προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συνέβη εκείνη την καταστροφική περίοδο για την βιομηχανία που έσπρωξε χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που φωτίζει μια συγκεκριμένη περίοδο, κομβική για τους εργαζόμενους της εταιρείας Λιπασμάτων της Δραπετσώνας. Με αναγωγή στην εργασιακή κρίση του σήμερα.

Παραγωγή: Βαγγέλης Φάμπας
Σκηνοθεσία: Σπυρος Τέσκος και Κινηματογραφική Ομάδα Κερατσινίου
Σενάριο: Νίκη Αράπη, Γιώργος Γκαμήλης, Δημήτρης Μανούσος, Τάσος Μηλιαρέσης, Πέτρος Χάλαρης
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μποτονάκης
Μοντάζ: Σπύρος Τέσκος
Μουσική: Γιάννης Παπαδόπουλος
Διανομή: New Star

Keywords
success, ταινιες, λανθιμος, success, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, καλοκαιρι, μαρξ, ενγκελς, πεκ, θορ, avengers, hulk, τομ, μαξ, συμμετοχή, μπεν, ελλαδα, gnome, λύση, σπυρος, star, σταση εργασιας, ομαδα διας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, τελος του κοσμου, avengers, βικι, σελι, μια ημερα, εγκυμοσυνη, ηθοποιος, θανατος, θορ, θριλερ, μητερα, ντοκιμαντερ, ονοματα, τρομακτικο, αιμα, αναγεννηση, ανεργια, αναμνησεις, βουνα, βρισκεται, γειτονας, γοητευτικος, δευτερα, υπαρχει, εβδομαδα, ενγκελς, επτα, επιθυμια, ζωη, ζινα, ζωης, χανα, ιδια, θυμιος, θυσια, ιωαννα, κειτ, κειτ μπλανσετ, λαθος, λύση, μαξ, μαροκο, μαρξ, μυστικο, μπεν, μυαλο, νικη, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, ομορφη, ονομα, οραμα, παιδι, παιδια, παρισι, πεκ, πεμπτη, περιβαλλον, ραουλ, σαββατο, συζυγο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, συμπαν, σφυρι, σχολειο, ταυτοτητα, τασος, τμημα, τριτη, τομ, φεστιβαλ, φορα, χρηστος, αγορι, δημητρης, ελληνικα, hulk, εισβολη, κλεφτες, κομματι, κοπελα, καρδιες, κυριακη, μια φορα, μοιαζει, σπυρος, θανος, χερια, χοσε
Τυχαία Θέματα