Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (4/1-10/1): Ο Αλεξάντερ Πέιν σε έναν Μικρόκοσμο επιστημονικής φαντασίας (vids)

15:41 4/1/2018 - Πηγή: Pagenews

Το νέο φιλμ του Αλεξάντερ Πέιν, το πρώτο του εγχείρημα στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας, πρωταγωνιστεί στις νέες ταινίες της εβδομάδας ως μία παραμυθένια αφήγηση για μικρούς ανθρώπους που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Μικρόκοσμος

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν, σε ένα κοντινό μέλλον, οι άνθρωποι, χάρη σε έναν Νορβηγό επιστήμονα, είχαν τη δυνατότητα να συρρικνώνουν τον εαυτό τους. Έτσι, οι συρρικνωμένοι άνθρωποι θα ζούσαν σε μικρές πόλεις, θα τρέφονταν λιγότερο, θα έπιαναν λιγότερο χώρο,

θα δημιουργούσαν λιγότερα σκουπίδια και γενικά η δική τους ζωή θα έκανε πολύ καλό στην ανθρωπότητα...

Οι άνθρωποι δεν άργησαν να ανακαλύψουν το πόση ευμάρεια θα μπορούσε να προσφέρει αυτός ο κόσμος-μινιατούρα, και με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, οπότε ο καθημερινός άνθρωπος Paul Safranek και η σύζυγός του Audrey, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την αγχωμένη ζωή τους στην Όμαχα για να μικρύνουν και να ζήσουν στη μικροσκοπική κοινότητα - μια επιλογή ζωής που οδηγεί σε πολλές απρόσμενες περιπέτειες.

Παραγωγή: Μέγκαν Ελισον, Μαρκ Τζόνσον, Αλεξάντερ Πέιν, Τζιμ Τέιλορ
Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν
Σενάριο: Αλεξάντερ Πέιν, Τζιμ Τέιλορ
Φωτογραφία: Φαίδων Παπαμιχαήλ
Μοντάζ: Κέβιν Τεντ
Μουσική: Ρόλφε Κεντ
Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντέιμον, Κριστόφ Βαλτς, Χονγκ Τσάου, Κρίστεν Γουίιγκ
Διάρκεια: 135 λεπτά
Διανομή: UIP

Molly's Game

Η ταινία είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της «πριγκίπισσας του πόκερ» Μόλι Μπλουμ. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του βραβευμένου με Όσκαρ, Άαρον Σόρκιν («The Social Nterwork», «Moneyball», «Steve Jobs», «A Few Good Men»), στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Η Μόλι Μπλουμ, μια νέα χαρισματική σκιέρ των Ολυμπιακών Αγώνων, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό μετά από έναν τραυματισμό. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις σπουδές της στη Νομική, η Μόλι ξεκινά να δουλεύει ως υπεύθυνη ενός χώρου στον οποίο διοργανώνονται παρτίδες πόκερ με υψηλά πονταρίσματα και στις οποίες συμμετέχουν κινηματογραφικοί αστέρες, επιχειρηματίες και διαβόητοι μαφιόζοι.

Για μία λαμπερή δεκαετία, η Μόλι απολαμβάνει την επιτυχία και τα χρήματα, όμως η «τύχη» της τελειώνει όταν το «παιχνίδι» της μπαίνει στο μάτι της ρωσικής μαφίας. Μέσα στη νύχτα, συλλαμβάνεται από 17 πράκτορες του FBI με αυτόματα όπλα και έρχεται αντιμέτωπη με εγκληματικές κατηγορίες...

Παραγωγή: Μαρκ Γκόρντον, Εϊμι Πασκάλ, Ματ Τζάκσον
Σκηνοθεσία: Ααρον Σόρκιν
Σενάριο: Ααρον Σόρκιν
Φωτογραφία: Σαρλότ Μπρουούς Κρίστενσεν
Μοντάζ: Αλαν Μπάουμγκαρτεν, Ελιοτ Γκρέιαμ, Τζος Σέφερ
Μουσική: Ντάνιελ Πέμπερτσον
Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Ιντρις Ελμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα
Διάρκεια: 140 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί

To τέταρτο στη σειρά «Insidious», προσδοκά να σκορπίσει ρίγη ενθουσιασμού και…φόβου στους πολυπληθείς πιστούς οπαδούς του.

Η βετεράνος Δρ. Elise Rainier πρέπει αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει ένα προσωπικό, και ίσως το πιο τρομαχτικό κυνήγι φαντασμάτων της ζωής της. Καλείται να ξεκλειδώσει όλες τις πτυχές του σκοτεινού οικογενειακού δράματός της, ώστε να βρεθεί αντιμέτωπη με τον υπέρτατο δαίμονα, αυτόν με το Πρόσωπο-Κλειδί. Είτε θα κερδίσει και όλα θα πάνε καλά είτε θα χάσει και θα βυθιστεί η ίδια, αλλά και πολλές άλλες ψυχές, στο απόλυτο σκοτάδι.

Παραγωγή: Τζέισον Μπλουμ, Ορεν Πέλι, Τζέιμς Γουάν, Λι Γουάνελ
Σκηνοθεσία: Ανταμ Ρόμπιτελ
Σενάριο: Λι Γουάνελ
Φωτογραφία: Τόμπι Ολιβερ
Μοντάζ: Τίμοθι Αλβερσον
Μουσική: Τζόζεφ Μπισάρα
Πρωταγωνιστούν: Λιν Σέι, Ανγους Σάμπσον, Λι Γουάνελ, Τζος Στιούαρτ
Διάρκεια: 103 λεπτά
Διανομή: Tanweer

Keywords
Τυχαία Θέματα