Οι Κινέζοι τα βάζουν με τη Mercedes-Benz


Γίνονται και αυτά! Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery είναι έξω φρενών με τη Mercedes-Benz, επειδή η τελευταία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα αρχικά EQ για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στην Κίνα. EQ ονομάζεται ήδη ένα μοντέλο της κινεζικής φίρμας, και όπως είναι φυσικό αυτό δεν άρεσε καθόλου στα αφεντικά της Chery με αποτέλεσμα να προβεί σε αγωγή εναντίον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πάντως, είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε μια κινέζικη φίρμα να βάλλεται εναντίον μιας ευρωπαϊκής εταιρείας, επειδή της έκλεψε το όνομα ή κάποια πατέντα. Η αλήθεια είναι

ότι οι κινέζοι έχουν «κατασπαράξει» στο κλέψιμο τους ευρωπαίους, με πολλά μοντέλα τους να είναι αντίγραφα των τελευταίων.

Μάλιστα, πολλές κινέζικες φίρμες προβαίνουν σε κακόγουστες αντιγραφές. Από τα τελευταία δείγμα αντιγραφής είχαμε πριν από λίγους μήνες από την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία YEMA, η οποία αντέγραψε την BMW i3, δίνοντας στο δικό της μοντέλο το όνομα Β11.

Η YEMA φαίνεται να έκανε μια εξαιρετική αντιγραφή στην σχεδίαση του i3 της BMW και απλά, άλλαξε λίγο τις πόρτες, τοποθετώντας την δικής, πιο κιτς, σχεδιαστική πινελιά. Σίγουρα, το κινέζικο τετράτροχο αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.

Παλαιότερα και η Range Rover τα είχε βάλει την Κινέζικη LandWind η οποία είχε παρουσιάσει ένα SUV μοντέλο της, το Guangzhou το X7, που από όποια γωνιά και αν το κοιτάξει, μοιάζει με το Evoque. Η Jaguar είχε υποβάλει μήνυση στην Κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία για κλοπή!

Πάντως, οι απομιμήσεις μοντέλων σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν τα όρια της …υπομονής των ευρωπαίων αυτοκινητοβιομηχανιών, όπου σε αρκετές περιπτώσεις δεν μπορείς να διακρίνεις ποιο είναι το γνήσιο και πιο το (κινέζικο) αντίγραφο!

Keywords
Τυχαία Θέματα