Οι Ελβετοί ερευνούν ποιο βρίσκονται πίσω από το πανό για θάνατο του Ερντογάν (pic, vid)


Ένα μεγάλο πανό που απεικόνιζε ένα πιστόλι στο κεφάλι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έγραφε "Σκοτώστε τον Ερντογάν με τα ίδια του τα όπλα" εμφανίστηκε το Σάββατο σε πορεία στη Βέρνη, όπου διαδηλωτές ζητούσαν τον θάνατο του προέδρου της Τουρκίας.

Το επίμαχο πανό εμφανίστηκε σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης της εξουσίας του Τούρκου προέδρου και υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα

της 16ης Απριλίου.

Μετά την εμφάνιση του, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κάλεσε Ελβετούς διπλωμάτες στην Άγκυρα, από τους οποίους απαίτησαν να ληφθεί νομική δράση εναντίον των ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας. Υπολογίζεται πως στη Βέρνη έδωσαν το παρών εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και πολλών Κούρδων.

Μάλιστα, οι Τούρκοι εμφανίστηκαν πεπεισμένοι πως η πορεία διαμαρτυρίας οργανώθηκε από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι από τους Ελβετούς.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βέρνης ξεκαθάρισε πως οι εισαγγελείς θα ερευνήσουν την υπόθεση για να καταλήξουν αν το πανό παραβίασε κάποιον νόμο της χώρας.

Όσο για τον Ερντογάν; Σχολίασε πως οι Ελβετοί το παρατράβηξαν και πρόσθεσε: "Τα αριστερά κόμματα και οι τρομοκράτες ενώθηκαν και έκαναν πορεία. Στην ελβετική βουλή, κρέμασαν μια φωτογραφία μου με ένα όπλο στο κεφάλι μου".



Keywords
Τυχαία Θέματα