Οι εκλογές, λύτρωση για όλους...


Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μια κυβέρνηση δεν βρέθηκε αντιμέτωπη με τόσο πολλά - μεγάλα μέτωπα , ταυτόχρονα . Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μια κυβέρνηση δεν έχασε τόσο σύντομα το πολιτικό της κεφάλαιο. Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια αντιστοιχία μεταξύ λαϊκής βούλησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας... Όλα αυτά λοιπόν, συμβαίνουν τώρα.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχοντας ξεμείνει από πολιτικό χρόνο , επιχειρεί - με επικοινωνιακά τρικ και με απόπειρες αποπροσανατολισμού - να παρατείνει την παραμονή

της στην εξουσία, ενώ τα μέλη της γνωρίζουν ότι ελάχιστα μπορούν πια να κάνουν τόσο σε ό,τι αφορά την πολύπαθη οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα.

Πρωτοβουλίες δεν μπορούν πλέον να αναληφθούν, θέμα πολιτικής συνεννόησης δεν τίθεται, καθώς υπάρχει σαφής έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των ηγετών των κομμάτων , ανοχή από την κοινωνία δεν υπάρχει, ενώ όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτε από αυτή την κυβέρνηση.Η λύση στα πολλά και ποικίλα αδιέξοδα, που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η χώρα, είναι οι εκλογές, επιλογή που φαίνεται ότι συζητείται και από τους πιο μετριοπαθείς στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές θα αποτελέσουν λύτρωση για όλους! Καταρχήν για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα , ο οποίος γνωρίζει ότι εάν συνεχίσει να κυβερνά με αυτόν τον τρόπο, η πολιτική κατάρρευση του κόμματος του είναι θέμα χρόνου.

Για την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι εκλογές θα της δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα και να κριθεί ( σε σύντομο χρόνο ) για την αποτελεσματικότητα της .

Για τους πολίτες η εφαρμογή μιας διαφορετικής πολιτικής μπορεί να σημάνει πολλά , καθώς όλοι γνωρίζουν ότι το μείγμα, που ακολουθείται τώρα ( πρόκειται μια μορφή κρατικού....νεοφιλευθερισμού) έχει αποτύχει παταγωδώς.

Όπως κι αν το διαβάσει κανείς, από οποία ιδεολογική και πολιτική αφετηρία ξεκινήσει την ανάλυση του, θα καταλήξει αβίαστα στο σημείο πως αυτή η κυβέρνηση ό,τι είχε να δώσει στην χώρα, το έδωσε. Η κόπωση ακόμη και των ίδιων των μελών της, των κυβερνητικών βουλευτών αλλά και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής . Ίσως και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος άνοιξε πρόσφατα το θέμα των πρόωρων εκλογών συνδέοντας το με την αξιολόγηση .

Δυστυχώς για το πολιτικό προσωπικό της χώρας, τα μνημόνια έχουν περιορίσει στο μισό τον βίο των κυβερνήσεων και κανείς πλέον δεν μπορεί να μιλήσει πραγματικά για εξάντληση της 4ετίας.

Όπως συνέβη ακριβώς με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις, έτσι και η εξάντληση του συνταγματικού χρόνου ζωής των κυβερνήσεων ανήκει στο παρελθόν. Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να σταθμίσει τον συμφέρον της χώρας, να δει, ποιες είναι οι δικές του δυνατότητες και να πάρει τις αποφάσεις του...

Keywords
Τυχαία Θέματα