"Οι Δρόμοι του Χιονιού" στην Πολωνία και στην Ιταλία


Χώρες που γνωρίζουν τη μετανάστευση καλά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έτσι "Οι Δρόμοι του Χιονιού", θα παρουσιαστούν στο Στότσιν (Εμπορική και βιομηχανική μεγαλούπολη στον βορρά της Πολωνίας) και τον Μάιο στην Βερόνα και την Πάντοβα.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα μιας έρευνας τριών ετών και μιας συνεργασίας τριών θεατρικών Ευρωπαϊκών οργανισμών. Το θέατρο Τόπος Αλλού βασίστηκε στην έρευνα του Κέντρου σπουδών λαϊκού θεάτρου και συνεργάστηκε με τον Ιταλικό θεατρικό

οργανισμό AIDA FONDAZIONE και το KRZYK theater από την Πολωνία.

Ξεκινώντας από μία ενδελεχή έρευνα σε τρεις χώρες, συναντήσεις και συνεντεύξεις με πραγματικούς μετανάστες πρωταγωνιστές της μεταναστευτικής περιπέτειας, ολοκληρώθηκε με τους «Δρόμους του Χιονιού» στο Τόπος Αλλού, που παίζονται από την αρχή της εφετινής σεζόν και τελειώνουν όπως ήταν προγραμματισμένο στα τέλη του Ιανουαρίου.

Η συνεργασία των τριών θεάτρων είναι πολυσήμαντη. Επεκτείνεται και στην καλλιτεχνική συνεργασία των συντελεστών με ανταλλαγή τεχνικών μέσα από workshops που θα γίνουν τόσο στην Πολωνία όσο και στην Ιταλία. Έτσι ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής θα διευθύνει σεμινάρια τόσο στο Στοτζιν όσο και στη Βερόνα πάνω στην αρχαία τραγωδία όσο και στην προσέγγιση κοινωνικών θεμάτων μέσα από το documentary theatre.

«Οι Δρόμοι του Χιονιού» μία τοιχογραφία του φαινομένου της μετανάστευσης, της προσφυγιάς και της αγωνίας του ανθρώπου να βρει μια γη και μια ζωή καλύτερη να ζήσει και να δημιουργήσει θα παρουσιάζεται στην Αθήνα μέχρι τις 28 Ιανουαρίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο (9.00 μμ) και Κυριακή (7.30 μμ).

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα