"Οχι" στην αποφυλάκιση της Ηριάννας από την εισαγγελέα


«Όχι» στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής εκτέλεσης του ποινής της Ηριάννας, υποστηρίζοντας ότι εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη.

Ίδια ήταν και η απόφαση και για τον 33χρονο συγκατηγορούμενο της Ηριάννας, ο οποίος αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και υπέβαλλε

αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του για λόγους υγείας.

Η 29χρονη δήλωσε βέβαιη για την αθωότητα της:

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα-και δεν ξέρω αν πρέπει να το πω αυτό-προσβεβλημένη».

Η 29χρονη κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών μετά την απόφαση του δικαστηρίου που την έκρινε ένοχη για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα