Ο Βίλντερς μιμείται... Ντάισελμπλουμ: Οι Έλληνες ξοδεύουν τα λεφτά τους σε ούζο και σουβλάκι


Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ότι οι χώρες του Νότου σπαταλούν χρήματα σε ποτά και γυναίκες, μία δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και προσπάθησε να την... "μαζέψει".

Στο ίδιο μήκος κύματος ωστόσο κινείται και ο ακροδεξιός ηγέτης του ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία» Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή: Οι Έλληνες ξοδεύουν τα χρήματα που παίρνουν από την ΕΕ σε «ούζο και σουβλάκι»!

«Πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν

θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους;» ρωτά ο Βίλντερς τον πρόεδρο του Eurogroup, χαρακτηρίζοντας τη χώρα μας «πηγάδι δίχως πάτο». Η συγκεκριμένη ερώτηση έγινε ενόψει της εκταμίευσης της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως αποφάσισε το Eurogroup.

«Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα; Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;».

Keywords
Τυχαία Θέματα