Ο Ρομπέν των... πεινασμένων!


Το εστιατόριο «Robin Hood» στη Μαδρίτη, δεν είναι όπως όλα τα άλλα. Μπορεί την ημέρα να λειτουργεί ως ένα «τυπικό» εστιατόριο που σερβίρει στους πελάτες του πρωινό και μεσημεριανό, ωστόσο, όταν βραδιάζει, ανοίγει τις πύλες του στους αστέγους της ισπανικής πρωτεύουσας, σερβίροντας δωρεάν δείπνο.

Σύμφωνα με την επιγραφή στην είσοδο του καταστήματος, στο εστιατόριο «σερβίρονται» φιλία, αξιοπρέπεια, συντροφιά.

Πίσω από τη δράση του εστιατορίου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2016, βρίσκεται

η τοπική φιλανθρωπική οργάνωση Mensajeros de la Paz, σύμφωνα με το αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NPR, ενώ η χρηματοδότηση των μερίδων φαγητού που μοιράζει το «Robin Hood», καλύπτεται από τα έσοδα της ημέρας.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τρώνε κάθε βράδυ στο εστιατόριο, ενώ εθελοντές έχουν αναλάβει τον καθαρισμό και το σερβίρισμα.

Όπως δήλωσε ο 80χρονος ιερέας Άντζελ Γκαρσία Ροντρίγκεζ -ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης- μιλώντας στο NPR, «είναι σημαντικό ότι οι άστεγοι σιτίζονται με την ίδια αξιοπρέπεια με την οποία τρώνε και οι υπόλοιποι πελάτες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κάτοικοι και επισκέπτες της Μαδρίτης έχουν «αγκαλιάσει» τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία τόσο, που μέχρι τα τέλη Μαρτίου δεν υπάρχουν διαθέσιμα τραπέζια, με το εστιατόριο να διαθέτει λίστα αναμονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα