Ο Πάπας πήγε για ψώνια στη Ρώμη


Μία εκτός προγράμματος βόλτα, για ψώνια στο κέντρο της Ρώμης, έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Πάσχοντας από χρόνια ισχιαλγία, σύμφωνα με το Euronews, ο Πάπας βγήκε από το Βατικανό και επισκέφθηκε ένα φαρμακείο της «αιώνιας πόλης», προκειμένου να αγοράσει ορθοπεδικά παπούτσια, αιφνιδιάζοντας τους πελάτες του καταστήματος.
Ο 80χρονος Πάπας δέχθηκε με χαρά να φωτογραφηθεί με τον κόσμο.



Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ποντίφικας βγαίνει

από το Βατικανό για να ψωνίσει, με κάποιες από τις βόλτες του να προκαλούν -άθελά του- «κομφούζιο» στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη τον περασμένο χρόνο, όταν επέμενε να «κατέβει» στο κέντρο της Ρώμης, για να επισκεφθεί ένα κατάστημα οπτικών.
Κατά το παρελθόν ο Ποντίφικας έχει εκφράσει τη λύπη του, καθώς μία απλή βόλτα του στους δρόμους της Ρώμης προκαλεί αναστάτωση. Σε συνέντευξή του στο National Geographic, πέρυσι, είχε εκφράσει την έντονη επιθυμία να βγει για περπάτημα στους δρόμους της Ρώμης.

Άλλωστε, όπως δήλωσε ο ίδιος, όσο ήταν αρχιεπίσκοπος στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου και έχει γεννηθεί, συχνά περπατούσε στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλές φορές επέλεγε για τις μετακινήσεις του τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Μου άρεσε πολύ αυτό και, από αυτήν την άποψη, νιώθω λίγο “περιορισμένος”», σημείωσε ο Πάπας, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του, ήταν να μπορούσε να το... σκάσει από το Βατικανό για να κάνει βόλτα στη Ρώμη και να φάει πίτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα