Ο Νίκος Παππάς στο VICE: Για Έλληνες δημοσιογράφους, Σκουρτόπουλο και Ολυμπιακό (vid)


Ο Νίκος Παππάς είναι το πρόσωπο των ημερών, μετά το περιστατικό με τον Θανάση Σκουρτόπουλο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού Superfoods με τον ΓΣΛ, αλλά και το post που έκανε στο Instagram κατά των δημοσιογράφων. Λίγες ημέρες μετά από όλο τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα σχόλια που έγιναν στα social media, ο 27χρονος γκαρντ του "τριφυλλιού"

μίλησε στο VICE Greece για τα δύο περιστατικά και τη ζωή του, εκτός των παρκέ.

Δεν περιορίστηκε βέβαια σε αυτά, αφού αναφέρθηκε επίσης στην απουσία του από τις κλήσεις της Εθνικής ομάδας, την σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τους δεσμούς του με το ΚΚΕ, απαντά αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό ενώ εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να δημιουργήσει ένα γήπεδο μπάσκετ για τους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη του στο VICE Greece και τον Αντώνη Ντινιακό:

Για το πρόσφατο περιστατικό με τον Θανάση Σκουρτόπουλο: "Νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι αναλώθηκαν πολύ, το εξάντλησαν το θέμα -με τα δικά τους κριτήρια. Σε έναν αγώνα μέσα στο γήπεδο υπάρχει και το trash talking, όπου προσπαθείς με προφορικό τρόπο να επηρεάσεις την ψυχολογία του αντιπάλου. Τώρα βέβαια ίσως η αντίδρασή μου να έκρυβε και μια πικρία για τη μη κλήση στην Εθνική, αλλά δεν έχω τέτοια προβλήματα. Όλα καλά".

Για το post που έκανε στο Instagram: "Οι ώρες στο λεωφορείο είναι πολλές και οι συμπαίκτες μου, που διαβάζουν κάποια πράγματα, μου έλεγαν ότι η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι ότι δικαιολογημένα δεν είμαι στην Εθνική ομάδα, λόγω του χαρακτήρα μου και όλα τα σχετικά. Το οποίο είναι προϊόν των δημοσιογράφων, που θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα. Η πλειοψηφία δεν το γνωρίζει το άθλημα. Έχει τεράστια διαφορά να βλέπεις από το να παίζεις. Και εγώ 20 χρόνια τρώω παστίτσιο, δεν ξέρω να το φτιάχνω".

Για τους δημοσιογράφους που γνωρίζουν το αντικείμενο, με αναφορά στον Στέφανο Τριαντάφυλλο που συνεχίζει την καριέρα του ως προπονητής στη Χίμκι: "Ο συγκεκριμένος ήταν προπονητής από πριν, είναι γνώστης. Ήταν μέσα στα πράγματα. Δεν ισχύει για όλους προφανώς, υπάρχουν κι εξαιρέσεις. Υπάρχουν ικανοί άνθρωποι, γνώστες".

Για τη μη κλήση στην Εθνική ομάδα: "Το έχω ξαναζήσει δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Μία φορά έχω κληθεί. Το να κληθώ είναι περίεργο, το να μην κληθώ είναι συνηθισμένο για εμένα".

Για τα ξενύχτια που έκανε στη ζωή του: "Υπήρχε ένα διάστημα που δεν είχα ομάδα, γιατί είχα ιστορίες με την Μπιλμπάο. Δεν με άφηναν να παίξω. Ήταν ένα διάστημα δέκα μηνών, που πληρωνόμουν κανονικά, αλλά δεν έπαιζα. Νομίζω σε τόσο μικρή ηλικία, ήμουν 19 ετών, είναι λογικό να το παρακάνω κάποια στιγμή".

Για την σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: "Είναι αρκετά καλή, όλα αυτά τα χρόνια. Είναι επαγγελματική, όχι φιλική. Με έχει στηρίξει σε δύσκολες καταστάσεις που βίωσα στην ομάδα. Δεν χρειάζεται ούτε να πω περισσότερα πράγματα, ξέρει πόσο τον εκτιμώ. Δεν χρειάζεται να το κωλομπαρεύουμε".

Για το πούλμαν: "Το έχουμε ξεπεράσει. Ήταν λίγο κουραστική η φάση. Ήταν τόσο βαρύ, στη δική μου ψυχολογία η "σκούπα" από τη Φενέρμπαχτσε. Το ότι μπήκα στο πούλμαν ήταν ένα είδος αυτοτιμωρίας. Είχα μια ελπίδα ότι είναι παγίδα αυτό και θα γυρίσουμε στο αεροδρόμιο, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Ίσως ήταν μια ιδιαίτερη κίνηση, από την άλλη όμως μας έδωσε έξτρα κίνητρο στην πορεία για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Περασμένα πράγματα, ελπίζω να μην ξανασυμβεί".

Για το επεισόδιο με τον Γιάννη Μπουρούση: "Γίνονται αυτά, μεγάλοι άντρες είμαστε. Κάναμε παρέα, πήγαινε ο ένας στο σπίτι του άλλου. Αυτά ανακυκλώνονται και μεγαλοποιούνται από τους δημοσιογράφους για να έχουν να γράφουν. Δεν έχουν ξαναδεί κάποιους να τσακώνονται. Θα πουν οι καθωσπρέπει διάφορα για το κλίμα στην Εθνική ομάδα και άλλα πολλά".

Για το μέλλον του: "Δεν κοιτάζω το μέλλον, είμαι μεγάλος πια. Είμαι το παρόν και το παρελθόν. Ένιωσα ωραία φέτος που ήμουν στην Εθνική ομάδα. Δεν έχω να πω κάτι άλλο γι αυτό".



Για τις συγκρίσεις με τον Βασίλη Σπανούλη: "Να τον φτάσω δεν είναι εφικτό, ήδη στην ηλικία μου είχε καταφέρει πολλά πράγματα. Είναι σίγουρα τιμητικό, είναι από τους κορυφαίους της Ευρώπης. Έχει κάνει πολλά σπουδαία πράγματα στην καριέρα του και είναι ωραίο να το ακούς. Δεν σου κρύβω ότι στα πρώτα μου χρόνια στο άθλημα, τον θαύμαζα. Ταίριαζε πολύ στα χαρακτηριστικά μου, δεν θα έλεγα ότι είναι πρότυπο γιατί είναι βαριά κουβέντα. Είναι ένας άνθρωπος που αξίζει την αναγνώριση και τον θαυμασμό όλων".

Για την καριέρα και τα σχόλια για τον χαρακτήρα του: "Όπου και να αγωνίστηκα, πάνω κάτω τα κατάφερα. Δεν έχω κάτι για να μετανιώνω. Για τον καθένα που γράφει και με κρίνει, δεν μπορώ να πω κάτι. Δεν έχω τσακωθεί και λογομαχήσει με προπονητή. Δεν υπάρχει κάποιος που να τσακωθούμε ή να προχωρήσει περισσότερο. Πολύ σπάνια πιστεύω ότι έχω άδικο, ίσως ο τρόπος που το διαχειρίζομαι να είναι κάπως. Το αν έχω δίκιο ή άδικο, δεν σηκώνω κουβέντα. Μοιραίο λάθος δεν ξέρω αν έχει γίνει, λάθη μπορεί να έχουν γίνει. Είμαι στον Παναθηναϊκό, έχω τη δυνατότητα να ζω άνετα, να έχω ένα ωραίο σπίτι, ένα ωραίο αμάξι, να βοηθάω τους δικούς μου".

Για το αν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό: "Θα πήγαινα σε άλλη ομάδα αν ένιωθα ότι μου θίγουν την περηφάνεια και την αξιοπρέπειά μου στην ομάδα που είμαι τώρα. Μόνο εκδικητικά θα μπορούσα να πήγαινα. Υπάρχει κι αυτό το σενάριο στη ζωή".

Για την υπόθεση της Ηριάννας: "Δεν γνώριζα πολλά πράγματα και πήγα στον Κορυδαλλό για να μάθω περισσότερα. Εμένα το μπάσκετ δεν είναι η ζωή μου, είναι ένα μέρος της ζωής μου. Όπως λέω και στους φίλους μου παίζω και μπάσκετ, δεν παίζω μόνο μπάσκετ. Το άθλημα μου έχει προσφέρει αναγνωρισιμότητα, χρήματα, τα συναισθήματα που βιώνω μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο, αλλά όλα αυτά θα διαρκέσουν μέχρι τα 30-35, μετά θα πρέπει να κοιτάξεις άλλα πράγματα".

Για το γήπεδο μπάσκετ στις φυλακές Κορυδαλλού: "Όσο και αλτρουιστική να φαίνεται αυτή η πρωτοβουλία, κατά βάθος είναι εγωιστική, υπό την έννοια ότι με γέμισε με ευχάριστα συναισθήματα και ικανοποίηση. Έχω κάποια δικά μου άτομα μέσα, αλλά δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Ήθελα να βοηθήσω μια ομάδα ανθρώπων, η οποία είχε ανάγκη από κάτι τέτοιο".

Για τη σχέση του με το ΚΚΕ: "Ο αδερφός μου ανήκε στο ΠΑΜΕ και έχω μέσα στο κόμμα ανθρώπους που θεωρώ ικανούς και καθαρούς. Εγώ δεν έχω ψηφίσει ποτέ".

Keywords
Τυχαία Θέματα