"Ο Κανίβαλος που Έφαγε Έναν Ρουμάνο" του Δημήτρη Σωτάκη


"Ο Κανίβαλος που Έφαγε Έναν Ρουμάνο" του Δημήτρη Σωτάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Ζέριν είναι ένας μοναχικός εργένης που ζει σε μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη κι απολαμβάνει την ανέφελη ζωή που του προσφέρει η οικονομική του άνεση. Περνάει τις μέρες του κάνοντας βόλτες, χωρίς κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον. Μοναδική εξαίρεση η ανεξήγητη έλξη που νιώθει για τη Ρουμανία. Εδώ και χρόνια, ο Ζέριν συγκεντρώνει χάρτες, υλικό, φωτογραφίες, πληροφορίες για τον πολιτισμό της –έχει μάθει τα πάντα για αυτή τη χώρα, την ξέρει σαν την παλάμη του. Μόνο που δεν την έχει επισκεφτεί

ποτέ και δεν έχει συναντήσει ποτέ κανέναν από τη Ρουμανία. Η επιθυμία του να γνωρίσει έναν Ρουμάνο μετατρέπεται σιγά σιγά σε εμμονή και γίνεται ο μοναδικός σκοπός της ζωής του. Η ζωή του αλλάζει όταν μαθαίνει ότι στην περιοχή του έχει εγκατασταθεί μια οικογένεια Ρουμάνων. Ο Ζερίν θα καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο για να τους γνωρίσει και να γίνει κομμάτι της ζωής τους.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«“Έχω την εντύπωση ότι κοντά στο παλιό λιμανάκι έχουν εγκατασταθεί κάτι Ρουμάνοι, στις μονοκατοικίες απέναντι από το βενζινάδικο –δεν κόβω το κεφάλι μου. Τους είδα φευγαλέα σήμερα το πρωί, ήρθαν στον δήμο για κάτι χαρτιά. Η γραμματέας μου μου ανέφερε ότι ήταν Ρουμάνοι, μια οικογένεια. Θα ξαναπεράσουν μάλλον, από μέρα σε μέρα, για κάτι γραφειοκρατικά”.

‘Έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να πει λέξη, νιώθοντας την αναπνοή του να τον δυσκολεύει. Προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του, μια που και σε άλλες δύο περιπτώσεις στο παρελθόν οι πληροφορίες που του είχαν δοθεί δεν ήταν ακριβείς, κάποιοι πριν από χρόνια είχανε περάσει μια φοιτήτρια για Ρουμάνα ενώ στην πραγματικότητα ήταν Ρωσίδα, και μόλις πριν από μερικούς μήνες τον είχαν ενημερώσει ότι στις εργατικές πολυκατοικίες έμεναν δύο Ρουμάνοι, που κι εκείνοι τελικά ήταν από τη Γεωργία. Συνεπώς, το μόνο που του έμενε ήταν να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και να διατηρήσει την ψυχραιμία του, και θα έβλεπε πώς θα έπραττε αφού πρώτα σιγουρευόταν σχετικά με τις πληροφορίες του αντιδημάρχου. Το βλέμμα του ήταν καρφωμένο στο πάτωμα, σαν να είχε σταματήσει να σκέφτεται, λες και το μυαλό του είχε αδειάσει μονομιάς».

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Σωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα «Η πράσινη πόρτα», «Η παραφωνία», «Ο Άνθρωπος Καλαμπόκι», «Το θαύμα της αναπνοής», «Ο θάνατος των ανθρώπων», «Η ανάσταση του Μάικλ Τζάκσον», «Η ιστορία ενός σούπερ μάρκετ» και «Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο». «Το θαύμα της αναπνοής τιμήθηκε με το βραβείο Athens Prize for Literature. Ήταν επίσης υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό Αριστείο Λογοτεχνίας και για το βραβείο Jean Monnet στη Γαλλία. Βιβλία του κυκλοφορούν στα γαλλικά, σερβικά, τουρκικά, ολλανδικά, ιταλικά και κινεζικά.

ΤΙΤΛΟΣ: Ο Κανίβαλος που Έφαγε Έναν Ρουμάνο

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δημήτρης Σωτάκης

Εκδόσεις Κέδρος

Σελ.: 232

Τιμή: 12,20 €

Keywords
Τυχαία Θέματα