Ο Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα: Το pagenews.gr κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την πρώτη του μέρα

23:46 7/9/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο Εμανουέλ Μακρόν ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, μιας μέρας γεμάτης, με πολλές συναντήσεις, ομιλίες, επισκέψεις και... απρόοπτα.

Το pagenews.gr, πιστό στις απαιτήσεις του κοινού που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας, κατέγραψε λεπτό προς λεπτό κάθε του κίνηση, όπως φυσικά και της συζύγου του, Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις με το σικάτο στυλ

της και τα υπέροχα ντυσίματά της, μαζί με την σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.



Ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στην Αθήνα λίγο μετά τις 14:00 το μεσήμερι και κατευθύνθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο όπου παρέθεσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όπως παρακολουθήσατε live από το pagenews.gr. Αμέσως μετά επισκέφτηκε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα και λίγο αργότερα έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως θα στηρίξει την Ελλάδα και τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν πρέπει να προβάλλει νέους όρους απέναντι στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Τρονιέ μαζί με την Περιστέρα Μπαζιάνα επισκέπτονταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Ακρόπολη, με την πρώτη κυρία της Γαλλίας να δηλώνει χαρούμενη που βρίσκεται στη χώρα μας και να κλέβει τις εντυπώσεις με το σικάτο ντύσιμό της.



Της επίσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου ακολούθησε η ομιλία των Αλέξη Τσίπρα και Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα, με τον Γάλλο πρόεδρο να εντυπωσιάζει ξεκινώντας την ομιλία του στα ελληνικά. "Εδώ οι Αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία", ανέφερε ο Μακρόν, εν μέσω χειροκροτημάτων από πολιτικούς και επιχειρηματίες που βρίσκονταν εκεί.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκλεισε την πρώτη του μέρα στην Αθήνα όπως ακριβώς την ξεκίνησε, με επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρέθεσαν δείπνο και ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα.



Το αυριανό πρόγραμμα Μακρόν στην Αθήνα

Την Παρασκευή, το πρόγραμμα ξεκινά στις 10.00 το πρωί, με την πραγματοποίηση συνάντησης εργασίας στρογγυλής τραπέζης επικεφαλής Ελληνικών και Γαλλικής επιχειρήσεων, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ε. Μακρόν και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στις 11:45 ο Γάλλος Πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Ε.Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την σύζυγό του και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του από την χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα