"Ο Δραγασάκης είχε από το 2014 έτοιμη τροπολογία για κρατικοποίηση των τραπεζών"

13:57 3/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Σειρά στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη για το plan X και το παράλληλο νόμισμα που συζητούσαν στο υπουργικό συμβούλιο το 2015 πήρε μια νέα αποκάλυψη.


Ο Θανάσης Πετράκος που χρημάτισε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολούθησε τον Π. Λαβαζάνη στη Λαϊκή Ενότητα, έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο liberal.

Σύμφωνα με τα όσα είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γιάννης ΔΡαγασάκης είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη το Νοέμβριο του 2014, ότι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα ήταν μια από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης.

«Σύμφωνα με την τροπολογία, οι προνομιούχες μετοχές των τεσσάρων τραπεζών θα μετατρέπονταν σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου», λέει ο κ. Πετράκος.

Παράλληλα αναφέρεται και στις συζητήσεις στις αρχές του 2015 με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας και το Ιράν για την προμήθεια πετρελαίου.
«Γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς την διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από την λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο «βαρύ» από άλλους τύπους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσο για τον περίφημο ρωσικό αγωγό Turkish Stream, δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απόλυτα ενήμερος για τα 5 δισ ευρώ, που είχαν συμφωνήσει να μας δώσουν οι Ρώσοι ως προκαταβολή από μελλοντικά κέρδη, εφόσον το σχέδιο έπαιρνε το «οκ» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα