Ο Αλέξης, ο Σκουρλέτης και τα πρόβατα


Αυτό που με τρελαίνει, εκτός από τη ζέση και το φονικό για την όσφρηση κοκτέιλ από τους λόφους των σκουπιδιών, είναι πως μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα.

Είμαστε δεδομένοι για τους εξουσιάζοντες - σε όποιο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.


Παράδειγμα πρώτο:

Αίφνης, λέει, ο υπάλληλος καθαριότητας αποφασίζει να απεργήσει. Και δικαίωμά του αναφαίρετο και υποχρεώσή του να διεκδικήσει τα δίκαια.


Αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι γιατί να κινδυνεύει η δημόσια υγεία, η δική μου τον παιδιών μας επειδή εκείνος απεργεί.

Το επάγγελμα του εργάτη

καθαριότητας το θεωρώ πολύ πιο σημαντικό από πολλά άλλα και φυσικά τίμιο. Δυστυχώς είναι κάποια επαγγέλματα που δεν χωρούν συνδικαλιστικές υπερβολές γιατί άπτονται δημόσιου αγαθού.

Δεν είναι απεργία π.χ λεωφορείων που θα ταλαιπωρηθεί κάποιος, κινδυνεύεις με πανούκλα εδώ.


Επίσης, σε περίοδο κρίσης καλό θα είναι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να λαμβάνουν υπόψιν τους ποιοί ταλαιπωρούνται κυρίως από τυχόν κινητοποιήσεις.

Τα σκουπίδια είμαι βέβαιος ότι δεν θα ήταν έξω από τις πόρτες μεγαλοεπιχειρηματιών ή του πρωθυπουργού.


Αν απεργήσουν π.χ. τα ταξί θα είναι μικρότερο το κακό από το αν απεργήσουν τα λεωφορεία.

Παράδειγμα δεύτερο:

Έχουν ξεσηκωθεί οι πέτρες, έχουν γεμίσει σκουπιδαριό οι μεγαλουπόλεις, έχουμε γίνει ξανά ρόμπα στα διεθνή ΜΜΕ και ο Σκουρλέτης βγαίνει στις τηλεοράσεις με το ειρωνικό υπομειδίαμα που τον διακρίνει.

Ακόμη χειρότερα; Μετά από τόσες μέρες έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας και τους καλεί στο Μαξίμου τους ΠΟΕΟΤΑδες.


Αγωνία... Έχει κρυφό άσσο στο μανίκη ο Αλέξης; Καθαρίζει με τα σκουπίδια ο Τσίπρας; Θα τους πείσει τους συνδικαλισταράδες;

Και - ω του θαύματος - τους κάνει και ρελάνς λέγοντας "Σας δίνω και απεριόριστο όριο ηλικίας για προσλήψεις όχι μέχρι 45 ετών που λέγαμε, ούτε μέχρι 50 που σας έδωσε ο Σκουρλέτης. Γιατί έτσι, γιατί μπορώ, γιατί είμαι ο πρωθυπουργός, γιατί είμαι ο καλός της υπόθεσης".

Παράδειγμα τρίτο και τελευταίο:

Εδώ και μέρες οι συρμοί του μετρό προς αεροδρόμιο και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, δεν είχαν κλιματισμό. Εν μέσω καύσωνα, δεν είχαν κλιματισμό!

Ποτάμι ο ιδρώτας στους επιβάτες, φυσούν και ξεφυσούν οι έρμοι τουρίστες, φορτωμένοι με μπαγκάζια που μόλις έφτασαν στην Ελλάδα ή αναχωρούν. Η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ήταν η αφρικανική ζέστη, οι τόνοι σκουπιδιών και τρένα χωρίς κλιματισμό. Ε δικαίως θα μας κατατάσσουν στις τριτοκοσμικές χώρες.

Έξαλλοι πολλοί επιβάτες απευθύνθηκαν στους οδηγούς, στην εταιρεία, στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η ΣΤΑΣΥ λέει ότι είχαν τελειώσει τα ανταλλακτικά, αλλά τα παρήγγειλε, λέει προ εξαμήνου, αλλά ο αντιπρόσωπος, λέει, δεν είχε τα ανταλλακτικά εδώ και έπρεπε, λέει να τα παραγγείλει στο εξωτερικό, λέει αλλά, δεν είχε λεφτά, λέει και τελικά τα ανταλλακτικά έφτασαν χτες, λέει και θα έμπαιναν σταδιακά από σήμερα στα τρένα και στο μετρό. Λέει.

Και ασφαλώς ήταν σύμπτωση πως μετά από 6 μήνες τα ανταλλακτικά έφτασαν μόλις πήρε έκταση μέσω του διαδικτύου με ΜΜΕ η υπόθεση.

Μας αντιμετωπίζουν ως πρόβατα. Και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό. Ή μήπως είμαστε τελικά;

Keywords
Τυχαία Θέματα