Νέα πρωτοποριακή τεχνική υπόσχεται οριστική λύση στην αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα


Ως κύστη κόκκυγος ορίζεται ένα συρίγγιο (τούνελ κάτω από το δέρμα) στο σημείο, όπου έχουμε τη λεγόμενη «ουρά» μας. Πρόκειται για μια αρκετά συχνή πάθηση που εμφανίζεται με συχνότητα περίπου 26 περιπτώσεις ανά 100.000 πληθυσμού, κυρίως σε νέους άνδρες, σε αναλογία 3 ή 4:1 (άνδρες: γυναίκες).

Οριστική λύση στην αντιμετώπισή της δίνει νέα πρωτοποριακή τεχνική, που είναι ανώδυνη, αναίμακτη και σύντομη, καθώς πραγματοποιείται σε μια μόνο συνεδρία διάρκειας

έως 15 λεπτών.

«Ο χρόνος νοσηλείας είναι σχεδόν μηδαμινός, χωρίς χρόνο ανάρρωσης ή κόστος αποθεραπείας και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις κανονικές του δραστηριότητες» αναφέρει στο praktoreio-ygeias.gr του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο χειρουργός - ειδικός πρωκτολόγος, διευθυντής χειρουργικού -πρωκτολογικού τμήματος του Ιατρικού Ψυχικού, Δρ. Αλκιβιάδης Παππάς, ο οποίος ανέπτυξε για πρώτη φορά παγκοσμίως τη SiLaT (Sinus Laser Treatment: Θεραπεία Κύστης Κόκκυγα με Laser).

«Η νέα τεχνική δίνει λύση σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό πασχόντων που ανησυχούσαν τόσο για την επίπονη μετεγχειρητική περιποίηση και τον υψηλό κίνδυνο μολύνσεων όσο και για το αισθητικό αποτέλεσμα» τονίζει ο κ. Παππάς.

Εξηγεί ότι η θεραπεία με την τεχνική SiLaT πραγματοποιείται σε μια μόνο συνεδρία, υπό τοπική αναισθησία, με τη χρήση ειδικής οπτικής ίνας laser που επιτρέπει την εφαρμογή θερμικής ενέργειας στα εσωτερικά τοιχώματα της κύστης κόκκυγα. Η ενέργεια του laser προξενεί μια ελεγχόμενη φωτοθερμική διαδικασία με αντισηπτική και ήπια φλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η ταχεία επούλωση και σύγκλιση της κύστης κόκκυγα, χωρίς κανένα τραυματισμό. «Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και οριστικά, μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα δημιουργίας νέας κύστης ή υποτροπής» σημειώνει, προσθέτοντας ότι η μετεγχειρητική εικόνα της περιοχής επανέρχεται σύντομα σε αυτήν που προϋπήρχε της εμφάνισης της κύστης κόκκυγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα