Μια μοναδική συνεργασία του "Balmain" και της "Οpera de Paris"


Η μόδα φλερτάρει με το χορό και συγκεκριμένα με το μπαλέτο! Τουλάχιστον τις τελευταίες 3 σεζόν... Σίγουρα έχεις δει μπαλαρίνες και γόβες που θυμίζουν "πουέντ", ή κορμάκια και τούλινες φούστες βγαλμένες από παραστάσεις χορού!


Όλη αυτή την χορευτική διάθεση της μόδας έρχεται να επισφραγίσει ακόμα μια συνεργασία ανάμεσα στους κορυφαίους των δυο χώρων. Ο οίκος BALMAIN επιμελείται τα ρούχα της επόμενης παράστασης της όπερας του Παρισιού!


Ένα απόγευμα του μήνα που μόλις πέρασε ο creative director του οίκου BALMAIN, Olivier Rousteing, συνάντησε το χορογράφο Sébastien Bertaud και μια ομάδα χορευτών της opera de Paris σε ένα υπέροχο στούντιο γεμάτο καθρέπτες στο κέντρο του Παρισιού και η ιστορία κάπως έτσι ξεκινάει...


Ο Bertaud ζήτησε από τον Rousteing να σχεδιάσει τα ρούχα για την επομένη νέα "δουλειά" του, με τίτλο Renaissance.


Μια χορευτική παράσταση αποτελούμενη από 22 χορευτές, οι οποίοι θα είναι ντυμένοι όλοι, σύμφωνα με το ύφος και την αισθητική που τα τελευταία χρόνια ο Rousteing δίνει στο γνωστό οίκο μόδας!


"Νιώθω την υποχρέωση να δώσω στο μπαλέτο την αίσθηση του "σύγχρονου", του "σημερινού" τόνισε ο Bertaud. "Στο Renaissance οι μπαλαρίνες παίρνουν έναν ρόλο πιο "κυριαρχικό" και αυτό ήθελα να φαίνεται και στα ρούχα τους! Ο BALMAIN με τις αυστηρές και glamour γραμμές στα ρούχα του δίνει μια militair αίσθηση που αντικατοπτρίζει ακριβώς την αίσθηση που έχω για τον σύγχρονο κόσμο και για το έργο μου".


Τα ρούχα σχεδίων "φωνάζουν" την "καταγωγή" τους! Σακάκια με έντονους ώμους σε nude αποχρώσεις, τεράστιες πέρλες και πολλά κεντήματα κάνουν τα κολάν να αστράφτουν σε κάθε κίνηση.


Αρκετοί σχεδιαστές έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με την opera de Paris μεταξύ των οποίων οι Coco Chanel, Yves Saint Laurent, Christian Lacroix, Jean-Paul Gaultier και ο Pierre Balmain ο ίδιος!


Η σειρά του Rousteing λοιπόν θα αφήσει το στίγμα του και απ ότι φαίνεται θα το κάνει με τον καλύτερο τρόπο...

Keywords
Τυχαία Θέματα