Μεταβλητότητα με "γεμάτο" πρόγραμμα στις ασιατικές αγορές


Νευρικότητα επικρατεί στις ασιατικές αγορές για την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να αποτιμούν τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ και των όσων είπε ο Μάριο Ντράγκι από τη Φρανκφούρτη ενώ η προσοχή στρέφεται και στη συνεδρίαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα και στην πιθανή αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed.

Στην Ασία, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην

ψηφοφορία της πρότασης μομφής κατά της προέδρου Παρκ στη Ν. Κορέα και στο γεγονός ότι η Ιαπωνία ενέκρινε νωρίτερα μέσα στην ημέρα τη TPP.

Στο Τόκιο ο Nikkei κέρδισε 1,23% και στη Σεούλ ο Kospi υποχωρεί 0,5%.

Στην Αυστραλία ο ASX ενισχύεται 0,31% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng χάνει 0,50%.

Στη Σαγκάη ο Shanghai Composite ανεβαίνει 0,46%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα (CPI) ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του πληθωρισμού κατέγραψε ετήσια αύξηση 2,3% το Νοέμβριο, έναντι της αύξησής του, κατά 2,1% τον Οκτώβριο σύμφωνα με την Κινεζική Στατιστική Υπηρεσία (NBS).

Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1% το Νοέμβριο. Η αύξησή του, αποδίδεται στην αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, αλλά και τα καύσιμα.

Οι τιμές των λαχανικών στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 5,5% σε μηνιαία βάση εξαιτίας της επιδείνωσης του καιρού, που επηρέασε αρνητικά τον εφοδιασμό της αγοράς, συνεισφέροντας ποσοστό 0,14% στην ετήσια αύξηση του δείκτη CPI.

Keywords
Τυχαία Θέματα