Με όρους πίστης, αποτιμά την περιπέτειά του ο ηγούμενος Εφραίμ


Είναι η πρώτη φορά που ''αγγίζει'' το θέμα αυτό, μετά την πλήρη κατάρρευση του κατηγορητηρίου, το κεντρικό πρόσωπο της μεγάλης αυτής υπόθεσης του λεγόμενου ''σκανδάλου'' του Βατοπεδίου. Μετά την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου από το τριμελές εφετείο Αθηνών ο Γέροντας Εφραίμ, μίλησε στην εφημερίδα Real για την υπόθεση που εννέα ολόκληρα χρόνια διέσυρε

απλούς υπαλλήλους του δημοσίου και τον ίδιο βάζοντας σε περιπέτειες το Μοναστήρι.

Ο Γέροντας Εφραίμ ενώ όλα αυτά τα χρόνια ήταν κατηγορούμενος δεν σταμάτησε το φιλανθρωπικό έργο της Μονής. Ένα έργο, με ομολογουμένως, μεγάλο εύρος.
"Όπου υπάρχει Θεός, υπάρχουν θλιψεις και Σταυρός.
Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που η Εκκλησία και το Άγιο Όρος δοκιμάζονται. Εάν δείτε την ιστορία, πάντοτε έτσι ήταν τα πράγματα. Το Άγιο Όρος είναι τόπος πνευματικής και σωματικής ασκήσεως και όχι τόπος εφησυχασμού. Είναι τόπος διαρκούς αγώνα για την εσωτερική μας μεταμόρφωση και την απόκτηση των αρετών.
Οι θλίψεις και ο Σταυρός είναι το αναγκαίο αντίτιμο προκειμένου κανείς να δοκιμαστεί στην πίστη του και να ελπίζει εύλογα στην ανάσταση του.
Αυτό ισχύει για όλους", υπογράμμισε χαρακτηριστικά και συνέχισε:
''Χωρίς τον αγώνα, χωρίς τη δοκιμασία, δεν μπορεί να υπάρξει και ειρήνευση. Ο Θεός μόνο αποφασίζει ποτέ και πως θα δοκιμασθούμε. Δεν θέλω με αυτά να νομίσετε ότι η δοκιμασία μας ήταν μια συνηθισμένη δοκιμασία ούτε ότι εμείς είχαμε δυνάμεις τέτοιες, που μας έκαναν άτρωτους. Κάθε άλλο: καθένας από εμάς, και το Άγιο Όρος συνολικά, βιώσαμε στο έπακρο (εγώ και με στέρηση της ελευθερίας μου) τις αδυναμίες του κόσμου τούτου. Για όλα όμως όσα συμβαίνουν δοξάζουμε το Θεό''.

Keywords
Τυχαία Θέματα