Μαξίμου: Αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος


Παράλληλα με την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές, την διαπραγμάτευση και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, «η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της προς την κοινωνική πλειοψηφία, υλοποιεί το πρόγραμμά της, ικανοποιεί δίκαια κοινωνικά αιτήματα», σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση εξισορροπεί αποφασιστικά, για πρώτη φορά, μετά από χρόνια μνημονίων, τις συνέπειες της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάγκη η κοινωνία όχι μόνο να μείνει όρθια, αλλά να αισθανθεί ότι βγαίνει από το σκοτάδι της κρίσης, στο

φως της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης. Μια νέα μέρα για την οικονομία, δεν μπορεί να βρει την κοινωνία παρατημένη εκεί που οι δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού είχαν αποφασίσει να την εγκαταλείψουν: στο περιθώριο.

Έτσι, μια σειρά από νομοσχέδια βρίσκουν τον δρόμο τους, παρά την εκκωφαντική σιωπή ή την προκλητική διαστρέβλωση από την αντιπολίτευση και την συμπλέουσα πλειοψηφία των μέσων μαζικής ενημέρωσης». Μέσω των νομοσχεδίων αυτών «αλλάζουμε το θεσμικό πλαίσιο, ικανοποιούμε τις κοινωνικές ανάγκες, ρυθμίζουμε εκκρεμότητες που λίμναζαν για χρόνια, ξαναχτίζουμε το κοινωνικό κράτος.

Και όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να τα αποκρύψουν, η υλοποίησή τους αλλάζει, σταδιακά, την καθημερινότητα του πολίτη».

Οι βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες είναι οι εξής:

-Για τα πνευματικά δικαιώματα (Υπ. Πολιτισμού)

-Βασικές διατάξεις για ΟΤΑ (Υπ. Εσωτερικών)

-Για πάταξη φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής (Υπ. Οικονομικών)

-Για αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (Υπ. Υποδομών Μεταφορών)

-Για την ανώτατη εκπαίδευση (Υπ. Παιδείας)

-Για την πρωτοβάθμια υγεία (Υπ. Υγείας)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα