Μακελάρης του Τέξας: Δάσκαλος της βίβλου, "τρελός και ανατριχιαστικός" (pics)


Οι ΗΠΑ θρηνούν ξανά. Μετά το Λας Βέγκας, πριν από λίγο καιρό, ήταν η σειρά του Τέξας. Η Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σάδερλαντ Σπρινγκς έγινε τόπος μαρτυρίου. 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα χέρια του Ντέβιν Πάτρικ Κέλι.

Ο Κέλεϊ εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής μέσα σε μαύρα ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Στα χέρια του κρατούσε ένα ημιαυτόματο όπλο AR-15. Πριν λίγες ημέρες είχε αναρτήσει στο Facebook

φωτογραφία του όπλου συνοδευόμενη από τη λεζάντα "είναι μια κακιά σκύλα".



Αν και το προσωπικό του προφίλ έχει έχει διαγραφεί, αποθηκευμένες εικόνες τον απεικονίζουν να ποζάρει με δυο μικρά παιδιά.



"Είχε ένα ή δύο παιδιά, ήταν μάλλον κανονικός αλλά ήταν ήσυχος και τέλος φαινόταν λίγο καταθλιπτικός", λέει ο Πάτρικ Μπόις, ένας από τους παλαιούς συμμαθητές του 26χρονου μακελάρη. «Ήταν ο πρώτος άθεος που είχα γνωρίσει» πρόσθεσε.

"Έλεγε πάντα ότι όσοι πιστεύουν στο Θεό ήταν ανόητοι και προσπαθούσε να προωθήσει την αθεΐα" έγραψε στο Facebook μια άλλη συμμαθήτριά του, η Νίνα Ρόζε Νάβα.

"Ήταν περίεργος αλλά ποτέ τόσο περίεργος. Πάντα ανέβαζε πράγματα για την αθεΐα και μετά έβαζε φωτογραφίες του εαυτού του με το παιδί του", αναφέρει τρίτος συμμαθητής του Κέλεϊ.



Απαντώντας σε ένα από τα σχόλια της Νάβα όπου εξέφραζε την επιθυμία να επιστρέψει στο Τέξας, ο Κέλεϊ φέρεται να είχε γράψει ότι "το Τέξας δεν είναι καλύτερο". "Ήταν σαν να μην του άρεσε το Τέξας. Πάντα με ανατρίχιαζε αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο" πρόσθεσε η ίδια.

Σε λογαριασμό στο LinkedIn, που εμφανίζεται να είναι του δράστη, σημειώνεται ότι υπηρέτησε στην αμερικάνικη πολεμική αεροπορία, αφότου αποφοίτησε από το λύκειο του Νιού Μπράουνφελς το 2009. Ανήκε στον τομέα της διοικητικής μέριμνας και των προμηθειών και «αποστρατεύτηκε ατιμωτικά» το 2014 ενώ πέρασε από στρατοδικείο το Μάιο του ίδιου χρόνου. Αποτάχθηκε από τον στρατό επειδή είχε επιτεθεί στη γυναίκα του και στο παιδί του και μάλιστα είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 μηνών σε στρατιωτική φυλακή.



Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, από τότε έγινε εθελοντής καθηγητής για τη μελέτη της Βίβλου στην Πρώτη Εκκλησία των Βαπτιστών του Κίνγκσβιλ.

Ο 26χρονος ζούσε στην πόλη Νιου Μπράουνφελς σε απόσταση περίπου 56χλμ. από το Sutherland Springs.

Το χρονικό του μακελειού

Το μακελειό σημειώθηκε στις 11:20 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 19:20 ώρα Ελλάδας) σε μια εκκλησία στο Τέξας. Ο Κέλι ντυμένος στα μαύρα, οπλισμένος, μπήκε στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας αγροτικής κοινότητας στο Τέξας, κι άνοιξε πυρ.

Ο δράστης συνέχιζε να σκοτώνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ώσπου ένας κάτοικος του έριξε με καραμπίνα.

Devin Patrick Kelley isn't a Muslim. He's a Christian White male and no travel ban could have stopped this. An assault rifle ban could have pic.twitter.com/4Wy9VH8xba

— Brian Krassenstein (@krassenstein) November 6, 2017

Ο δράστης άφησε να πέσει το τουφέκι του και τράπηκε σε φυγή. Βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει γίνει ακόμη σαφές εάν αυτοκτόνησε ή εάν υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του κατοίκου που πυροβόλησε εναντίον του.

Τα θύματά του ήταν από 5 ως 72 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας. Ο πάστορας, Φρανκ Πόμεροϊ απουσίαζε την ώρα που έγινε η επίθεση.

Η αντίδραση Τραμπ

«Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία», ήταν η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε αργότερα «τρομακτικό» το μακελειό, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις ο πόνος και η θλίψη που αισθανόμαστε» για τα θύματα.

Ο Τραμπ έκανε τη δήλωση αυτή στο Τόκιο, κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας δώδεκα ημερών που κάνει στην Ασία, στην οποία αναμενόταν να κυριαρχήσουν οι συνομιλίες για τη Βόρεια Κορέα και το εμπόριο.

«Έχουμε ραγισμένη καρδιά» αλλά «ενωνόμαστε, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αυτό κάνουμε καλύτερα», «στέκουμε δυνατοί», είπε ο Τραμπ κατά την έναρξη μιας συνάντησης με επιχειρηματίες. Ο Αμερικανός πρόεδρος συμπλήρωσε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές θα βοηθήσουν στις έρευνες των αρχών του Τέξας και ότι όλη η Αμερική προσεύχεται στον Θεό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με το πρόβλημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, αλλά με την πνευματική κατάσταση του δράστη.

Όταν ρωτήθηκε τι είδους πολιτικές θα υποστήριζε σε απάντηση στο περιστατικό, ο Τραμπ απάντησε ότι βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, ο δράστης «ήταν ένα πολύ διαταραγμένο άτομο, πολλά προβλήματα».

«Έχουμε πολλά ψυχικά προβλήματα στη χώρα μας, όπως και άλλες χώρες. Αλλά δεν είναι μια κατάσταση που συνδέεται με τα όπλα», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. «Ευτυχώς κάποιος άλλος είχε ένα όπλο το οποίο πυροβολούσε προς την αντίθετη κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι ένα πολύ, πολύ θλιβερό γεγονός», κατάληξε ο Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα