Λονδίνο: Εκκενώθηκε ο σταθμός Oxford Circus - Αναφορές για πυροβολισμούς (pic &vid)


Οι Αρχές στο Λονδίνο προχώρησαν στην εκκένωση του σταθμού του μετρό Oxford Circus, καθώς υπήρχαν αναφορές για πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις πάνοπλων αστυνομικών, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά ολόκληρη η περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε η αστυνομία, υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς. Όπως ανέφεραν τα βρετανικά ΜΜΕ, στο σημείο επικράτησε

ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα». Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα, «σαν να πρόκειται για τρομοκρατικό περιστατικό», όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Η Μητροπολιτική αστυνομία, αφού ολοκλήρωσε τον έλεγχο στο σταθμό του μετρό, ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία που να αποδείκνυαν ανταλλαγή πυροβολισμών, εντός των εγκαταστάσεων ή στο δρόμο. Επίσης, δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι και δεν υπήρξε κάποια προσαγωγή ή σύλληψη.

Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομία έκλεισε και έναν ακόμη κοντινό σταθμό.

Σύμφωνα με αναφορές πολιτών, στο σταθμό ακούστηκαν πυροβολισμοί, κάτι που ανέφερε και η αστυνομία, μετά από κλήσεις που δέχτηκε τόσο για τον σταθμό του μετρό, όσο και για την Oxford Street.

Λίγο μετά τις 19:30 (ώρα Ελλάδος) η MET (Μητροπολιτική Αστυνομία Λονδίνου) ανέφερε ότι δεν υπάρχει ίχνος υπόπτου και απόδειξη πυροβολισμού, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες και καλεί τον κόσμο να μην αποφεύγει την περιοχή. Επίσης ανακοινώθηκε ότι λίγο πριν τις 20:00 άνοιξαν οι σταθμοί Oxford Circus και Bond Street άνοιξαν ξανά και τα τρένα λειτουργούν εκ νέου κανονικά.

Επικράτησε πανικός στην περιοχή

Τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο σημείο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν να απομακρυνθούν, ενώ άλλοι φώναζαν «βόμβα, βόμβα». Ελάχιστα λεπτά μετά, ωστόσο, επανήλθε η ηρεμία και η αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα για το «περιστατικό», όπως το αποκάλεσε ο εκπρόσωπός της.

«Αυτή τη στιγμή ο σταθμός είναι κλειστός, παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με αναφορές, στο σταθμό ακούστηκαν πυροβολισμοί, κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί από τις αρχές, ούτε έχει επιβεβαιωθεί.

Oxford Circus tube station has been evacuated, police say they are responding to reports of an incident pic.twitter.com/J8ZbgHLgpR

— Matthew Champion (@matthewchampion) November 24, 2017

Σύμφωνα με την Scotland Yard η αστυνομία δέχθηκε αρκετές κλήσεις στις 16:38 (ώρα Λονδίνου) για να ανταποκριθεί σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην Oxford Street και στον σταθμό του μετρό Oxford Circus.

«Η αστυνομία ανταποκρίθηκε σαν να επρόκειτο για τρομοκρατικό συμβάν. Ένοπλοι και άοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή μαζί με την Αστυνομία Μεταφορών της Βρετανίας.

Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία διαχείρισης των μεταφορών, Transport for London, οι συρμοί διέρχονται αλλά δεν σταματούν στον σταθμό εξαιτίας ενός περιστατικού που δεν έχει διευκρινιστεί.

Oxford Circus pic.twitter.com/VbnZHk1MYc

— Tobi Oke (@TefTobz) November 24, 2017

Οι αστυνομικοί συστήνουν στους πολίτες που κινούνται στην Oxford Street να πάνε σε παρακείμενα κτίρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα